Oikotie Työpaikat -asiakaspalvelussa vastattiin vuonna 2017 yhteensä 30.000:een asiakkaan sähköpostiin. Puheluiden vastausprosentti oli huikea: 97,85 %.

– Oikotie Työpaikkojen asiakkaat arvostavat itsepalvelukanavan helppoutta ilmoitusten julkaisemiseen kellonajasta riippumatta. Ja kun on tarve asiakastuelle, he asioivat mielellään sähköpostitse, Oikotie Asiakaspalvelusta vastaava Kirsi Eklund sanoo.

Asiakkaat arvostavat etenkin ystävällisyyttä ja ratkaisukeskeistä palvelua. Myös nopeus on valttia.

”Erittäin ystävällinen ja ratkaisukeskeinen palvelu.”

”Palvelu, nopeus ja asiakasystävällisyys ovat huippuluokkaa aina – myös tänään.”

”Palvelunne on aina nopeaa ja ammattitaitoista.”

– Asiantunteva tiimimme auttaa löytämään oikean ratkaisun rekrytointeihin. Sähköpostin ja puhelintuen lisäksi meillä on myös Chat-palvelu joka auttaa mm. työpaikkailmoitusten julkaisuun liittyvissä asioissa, Kirsi Eklund kertoo.

Sujuvaa ja iloista asiakaspalvelua

Kysyimme rautaisilta asiakaspalveluammattilaisilta Oikotie Työpaikkojen asiakaspalvelun Anna-Maria Niemistöltä, Satu Hupaselta ja tallennuksesta vastaavalta Tuija Tonttilalta mikä on sujuvan asiakaspalvelun salaisuus.

Mikä oli parasta viime vuodessa?

Lisääntynyt kiinnostus palvelua kohtaan on ilahduttanut meitä suuresti. Olemme saaneet paljon uusia yhteydenottoja asiakkailta. Palvelussa oli tapahtunut uudistuksia ja kehitystä, mikä syventää myös omaa ammattitaitoa.

Mikä on hyvän asiakaspalvelun salaisuus?

Hyvä asiakaspalvelu perustuu saumattomaan yhteistyöhön, nopeuteen ja tarkkuuteen. Asiakkaamme ovat ihania ja heitä on aina yhtä mukava auttaa.

Millaisiin asioihin asiakkaat pyytävät apuanne?

Apua pyydetään hyvin monenlaisiin asioihin. Monet tarvitsevat esimerkiksi teknistä tukea palvelun käytössä ja apua tallennukseen. Yritysten HR-henkilöt ovat kovin työllistettyjä ja tarvitsevat ohjausta sekä neuvontaa, koska asiat pitää saada hoidettua nopealla aikataululla.

Millaista palautetta olette saaneet?

Olemme saaneet hyvää palautetta muun muassa nopeudesta. Meillä on tarjolla tallennuspalvelu asiakkaille. Asiakas voi todella luottaa siihen että asiat hoidetaan.

Miten asiakaspalvelua kehitetään?

Ohjelmat kehittyvät myös asiakaspalvelun avuksi. Meillä on hyvät materiaalit käytettävissä oman työn tueksi. Tarvittaessa saamme tuotepäälliköltä koulutusta uusista tuotteista.  Asiakkaillamme on palautejärjestelmä, josta saadaan esimiehen kautta hyviä kehitysideoita.

Mitä haasteita työssänne on?

Tekniset ongelmat ovat aina haaste. Samoin haastetta tuo kiire asiakaskontaktien lisääntyessä. Töiden organisointi ja priorisointi auttavat selviämään kaikista tilanteista.

Miten pidätte yllä positiivista virettä?

Meillä on hyvä yhteishenki koko yksikössä. Sparraamme tarvittaessa toinen toisiamme yli palvelurajojen myös sidosryhmien kanssa.

Mikä on onnistumisenne salaisuus?

Onnistumisen edellytyksenä ovat ahkeruus, nopeus, sujuva yhteistyö ja vankka ammattitaito. Meillä on hyvä esimies, joka luottaa ammattitaitoomme.