Talous ja raha

Ohjelmointitaitoja opettavat UBTECH-robotit myyntiin

29.11.2016 klo 14:37

Elisa tuo myyntiin UBTECH Roboticsin kehittämät Jimu- ja Alpha-robotit, joiden avulla ohjelmoinnin logiikka tulee lapsille ja nuorille tutuksi kuin itsestään. Elisa järjestää tammikuussa myös robottikouluja.

UBTECHin Jimu- ja Alpha-robotit tulevat myyntiin Elisan verkkokauppaan ja Elisa Kulmaan. Elisa tuo myyntiin UBTECH Roboticsin kehittämät Jimu- ja Alpha 1 -robotit, jotka tuovat uraauurtavan robottiteknologian osaksi arkea ja tarjoavat opettavaista sisältöä hauskassa muodossa.

Jimu-robotti on innovatiivinen robotiikan rakennusjärjestelmä, jonka ideana on, että käyttäjä voi itse suunnitella, koota ja ohjelmoida robotin. Jokainen voi siis luoda juuri sellaisen robotin kuin itse haluaa. Jimu-robotilla voi rakentaa minkä tahansa valmiiksi suunnitelluista malleista tai keksiä oman luomuksensa yhdistelemällä legomaisia osia ja seuraamalla Jimu Robot -applikaation selkeitä 3D-ohjeita.

– Kokoaminen on hauskaa ja opettavaista, eikä ollenkaan vaikeaa – kuin legoilla rakentaisi. Varsinkin lapset ja nuoret pääsevät heti kiinni siitä, mistä on kyse. Robotin liikkeitä ohjelmoitaessa mitään ohjelmointikieltä ei tarvitse opetella, ainoastaan ohjelmoinnin logiikka tulee tutuksi kuin itsestään. Robottien ohjelmointi tapahtuu hyvin samalla tavalla kuin Elisan jo useamman vuoden järjestämissä digikouluissa, liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisalta kertoo.

Lapset innostumaan matematiikasta

Elisa on vuodesta 2014 järjestänyt 10–12-vuotiaille ohjelmoinnin logiikkaa opettavia digikouluja ympäri Suomen. Kuluvana vuonna digikouluja on järjestetty yhteensä 25, valtaosa kouluissa.

Yhä useampi asia ja esine liittyy tulevina vuosina verkkoon. Jokaisen on hyvä ymmärtää verkottuneen yhteiskunnan toimintalogiikkaa, vaikka ei työkseen ohjelmoisi. UBTECH-robotin joulukuun aikana ostaneilla on mahdollisuus osallistu Elisan digikoulujen pääopettajan Osku Kanniston johdolla robottikouluihin. Kanniston suunnittelemat robottikoulut järjestetään lauantaisin tammikuussa Elisa Kulmassa (Aleksanterinkatu 19, Helsinki).

Jimu-robottisarja on mahtava tapa saada lapset innostumaan luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta.

Koko perheen yhteinen harrastus

Virkki painottaa, että Jimujen kokoaminen ja ohjelmoiminen on hauskaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Lapset ihastuvat niihin, koska ne ovat hauskoja. Vanhempana ei voi olla pitämättä niistä, koska rakentamalla ja ohjelmoimalla lapset oppivat hyödyllisiä taitoja.

Jokainen Jimu-robottisarja sisältää digitaaliset servomoottorit, joiden avulla robotit voidaan ohjelmoida toteuttamaan erilaisia liikesarjoja. Jimu-applikaation PRP-toiminto (eli Pose-, Record- ja Playback-toiminto) sekä ilman koodin kirjoittamista tehtävä drag&drop-ohjelmointi tekevät robotin ohjaamisesta helppoa ja hauskaa puuhaa. Luomansa robotin voi myös jakaa UBTECHin verkkoyhteisössä.

Alpha 1 -robotti puolestaan on humanoidirobotti, jonka ohjelmointi on opettavaista ja viihdyttävää koko perheelle. Se sisältää 16 digitaalista servomoottoria, jotka imitoivat realistisia ihmisen liikkeitä. Alpha 1 -robotti on valmistettu iskunkestävästä ja ympäristöystävällisestä ABS-muovista, joka tekee siitä kestävän ja turvallisen kaikenikäisille käyttäjille. Robottia hallitaan Bluetoothin kautta Alpha 1 -applikaatiolla. Käyttäjät voivat valita valmiiksi määritettyjä toimintoja tai luoda omia liikesarjojaan helpolla PRP-toiminnolla.

Lisää tietoa UBTECHista ja roboteista:

www.ubtrobot.com

Lähde: Elisa