Työnhaku

Ohjeita työnhakuun

11.6.2020 klo 12:20

Työnhakua oppii vain töitä hakemalla. Kokosimme yhteen parhaat vinkkimme, jotta työnhakusi tuottaisi tulosta mahdollisimman pian. Tämän työnhakuoppaan oivallusten avulla työstät puhuttelevat hakupaperit työpaikkaan kuin työpaikkaan ja vakuutat rekrytoijan osaamisestasi työhaastattelussa. Menestystä työnhakuusi!

Ansioluettelo

Ansioluettelo on työnhaun tärkein dokumentti työhakemuksen rinnalla. Hyvä ansioluettelo kiteyttää olennaisen osaamisestasi. Kun vielä viimeistelet sen huolella, vakuutat työnantajan siitä, että olet työssäsikin huolellinen tekijä.

Työhakemus

Ansioluettelo vakuuttaa työnantajan osaamisestasi, työhakemus motivaatiostasi. Hyvä työhakemus koukuttaa lukijansa heti kättelyssä ja tuo osaamisesi esiin konkreettisin esimerkein. Ajatuksella laadittu avoin työhakemus voi avata ovet unelmiesi piilotyöpaikkaan.

Työhaastattelu

Työhaastattelu on työnhaun jännittävin vaihe. Hyvällä valmistautumisella selviät siitä voittajana. Myös ryhmähaastattelussa voi loistaa niin puhelias kuin hiljainenkin – kunhan hillitsee liiallisen kilpailuviettinsä.

Ennen työhaastattelua kannattaa perehtyä myös yleisiin työhaastattelukysymyksiin, sillä törmäät haastattelussa melko varmasti ainakin johonkin niistä.

Työsopimus

Uusi työpaikka saattaa aiheuttaa äkillistä onnen huumaa. Älä kuitenkaan säntää suin päin työsuhteeseen vaan tarkasta työsopimus huolellisesti ennen kuin allekirjoitat sen.

Motivaatiota työnhakuun

Välillä kannattaa pysähtyä analysoimaan ja tarvittaessa uudistamaan omia työnhakutapojaan. Joskus seuraava askel työnhaussa ei nimittäin olekaan vielä yhden työhakemuksen lähettäminen. Kokosimme yhteen toimiviksi havaitsemiamme konsteja, joista saat uutta virtaa työnhakuusi.

Verkostot työnhaussa

Kukaan ei pärjää yksin. Verkostojen merkitys kasvaa kasvamistaan työelämässä, joten omaa verkostoa kannattaa rakentaa ja vaalia läpi koko työuran. Näillä vinkeillä teet verkostoitumisesta juuri sinun itsesi näköistä.