Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työllisyysnäkymät

Nuorten eläkeläisten määrä kasvussa

6.2.2018 klo 7:00

Koulutuksen, työn tai työharjoittelun ulkopuolelle jääneiden 16-24-vuotiaiden nuorten määrä on kasvanut.

Ns. NEET-nuorten (Not in Employment, Education or Training) eli syrjäytyneiden nuorten kasvava joukko on ongelma koko EU:n tasolla. EU-alueen nuorisotyöttömyys on nyt ennätyslukemissa. Suomen NEET-aste on korkein Tanskaan, Ruotsiin, Hollantiin ja Saksaan verrattuna.

Tutkija Karoliina Koskenvuo Kelasta sanoo, että erityisesti halutaan parantaa osatyökykyisten nuorten työllisyyttä. Monet osatyökykyiset ovat päässeet opiskelemaan Kelan tukemana. Vuonna 2016 Kelan kuntoutuspalveluja sai noin 15 300 nuorta. Suurin osa kuntoutuksesta oli koulutusta ammattiin.

Valmistumisen jälkeen nuorten työllistyminen ei usein onnistu. Tutkimuksen perusteella kuntoutusrahan päättymisen jälkeen moni nuori turvautuu toimeentulotukeen tai työkyvyttömyyseläkkeeseen. Koskenvuon mukaan huolta herättää erityisesti se, että yhä useampi nuori päätyy työkyvyttömyyseläkkeelle.

Karoliina Koskenvuon ja Heikki Hiilamon tekemässä Nuorten osallisuuden selvittäminen -raportissa suositellaan nuorille osallistumistuloa, jossa palvelut ja tulonsiirrot voidaan koota yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lähde: Kansan Uutiset