Työuran alussa

Nuori, hanki uusia kokemuksia maailmalta

Haaveiletko kielimatkasta? Kansainvälistyminen, kielitaidon kehittyminen, uudet ystävät, erilaisiin kulttuureihin tutustuminen ja avartunut maailmankatsomus. Siinä monta syytä osallistua kielikurssille.

Kielimatka ja lukukauden tai -vuoden mittainen vaihto-ohjelma on monelle nuorelle ensimmäinen ulkomaanmatka ilman vanhempia. Tämä itsenäistää ja antaa itsevarmuutta sekä kasvattaa luottamusta omiin kykyihin selvitä erilaisista, uusista tilanteista.

– Nuorten kanssa kesän kielimatkojen jälkeen keskustellessa pinnalle nousee aina vahvasti se, kuinka he ovat rohkaistuneet kielenkäyttäjinä. Nuoret palaavat kotiin voittajafiiliksin omaksuttuaan matkan aikana vieraan kielen aivan uudella tavalla, Emilia Savolainen STS:ltä sanoo.

Nuoret kokevat matkoilla paljon sellaista, mikä jäisi muuten kokematta. He oppivat paitsi kohdemaan elämäntyyliä, myös muiden maiden kulttuureista ja tavoista uusien kansainvälisten kavereiden myötä. Nämä ystävyyssuhteet avartavat nuorten maailmankuvaa entisestään ja antavat ainutlaatuisen mahdollisuuden solmia suhteita eri puolille maailmaa myös tulevaisuuden työelämässä.

Vaihto-oppilaaksi?

Vaihto-oppilaana nuori on kuin paikallinen opiskelija. Vaihto-oppilas saa toisen kodin ja perheen sekä uuden koulun uusine kavereineen. Vaihto-ohjelma tarjoaa upean mahdollisuuden itsenäistyä ja kasvattaa nuorta sekä ihmisenä että maailman kansalaisena.

– Järjestämme vaihto-ohjelmia sekä Eurooppaan, että kaukomaille, mm. USA:han, Kanadaan, Uuteen Seelantiin, Australiaan ja Japaniin. Ehdottomasti suosituin kohde on edelleen USA, jossa opiskelijat pääsevät sisään siihen oikeaan Amerikan High School -henkeen, Savolainen kertoo.

www.sts.fi

Lähde: Editor Helsinki