Nuoret eivät nykyään kelpuuta enää mitä tahansa työtä. Rekrytointi takkuaa erityisesti fyysistä tekemistä vaativilla aloilla, kuten siivouspalveluissa ja kiinteistönhuollossa.

Joillakin aloilla työpaikkailmoituksiin ei vastata lainkaan eikä hakijoita näin ollen ole. Osa kaupan alan tehtävistä ei tunnu kiinnostavan. Telemarkkinoinnin ja puhelinmyynnin tehtäviin on vaikea saada hakemuksia.

Mediaseksikästä sen olla pitää

Nuoret haluavat mediaseksikkäille aloille. Toimialan yleinen imago kiinnostaa, mutta saattaa toisaalta aiheuttaa myös ongelmia. Työnhakijat hakevat mieluiten isoihin, tunnettuihin yrityksiin töihin. Niinpä pienten ja keskisuurten yritysten on hankalampi rekrytoida uutta väkeä. Työnhakijan kannattaisikin kohdistaa hakunsa pk- ja kasvuyrityksiin.

Lähde: Yle, Talouselämä

Kommentit

107

Anonyymi

Kuka mukan ihan oikeasti haluaa tehdä puhelinmyyntiä proviikkapalkalla? Jotkut voivat alalla menestyä, ja sehän hienoa. Kuitenkin yleisesti ottaen pitää olla ihmelapsi, jos omaa kannattavan myyntitaidon puhelimitse. Minä eikä moni muukaan sitä omaa. Toinen siivousala, sitä itseasiassa tekee monia opiskelija esimerkiksi. Kuitenkin moni nuori haluaa oman alansa töitä. Lisäksi siivoustyö on erittäin fyysistä ja siihen nähden palkka on todella surkea.
119

Jmkk

Aika yksisuuntainen, väsynyt näkemys. Työntekijöiden tarjonta kyllä lisääntyy, jos hinnasta päästään sopuun. Eli siivous- ja puhelinfirmat: palkat ylös ja/tai edes kohtuulliset työehdot käyttöön, niin tekijöitä kyllä löytyy. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole, ja ko. yrityksetkin sen tietävät, mutta media jostain syystä tarttuu mielellään tähän "työttömät laiskoja, koska niitä on niin paljon" - argumenttiin vaikka kyseessä on ihan normaali kysyntä/tarjonta-tilanne hintajoustoineen. Ainakaan itse en ole hakenut mihinkään mediaseksikkäälle alalle. Palkastakin voin tinkiä, mutta työehdot pitäisi olla edes jossain suhteessa matalampaan palkkaukseen.
112

meollaantulevaisuus

Milloinhan tämä nuorten syyllistäminen loppuu? Kerrotaan, että joihinkin paikkoihin ei ole hakijoita ollenkaan, mutta silti mainitsemisen arvoista on vain se, ettei se kelpaa nuorille. Eihän se kelpaa silloin muillekaan. Sitä paitsi kenellekään ei pitäisi kelvata mikä tahansa. Tarkoitan nyt sitä, että jos työ on silkkaa riistoa,, kenenkään ei pidä suostua siihen. Omakohtaista kokemusta löytyy siivousalalta siitä, että sopimuksista ei pidetä kiinni ja palkkaa ei suostuta maksamaan kaikesta mistä pitäisi. On peruttu vuoroja, ja kun töihin menee ei koskaan tiedä passitetaanko sieltä pois parissa tunnissa vai meneekö iltaan asti. Ehkä näin ei ole kaikkialla, mutta yhdenkin tällaisen työpaikan jälkeen ei kyllä helposti suostu palaamaan alalle. Puhelinmyynti ammattina voisi kuolla pois. Uskomatonta, että ihmisille vieläkin maksetaan toisten ihmisten häiriköinnistä.
103

ja se

Onhan se nyt vaan niin että jos puhelinmyyjä tienaa sen about 5e/ tunti, niin ei sinne kiinnosta kenenkään mennä. Ja toinen on ilmaisjakeluiden hoitaminen, tuollainen laillinen orjuus pitäisi kitkeä pois. Olisin aikoinaan mielelläni mennyt jompaan kumpaan hommaan, jos saisi edes sen 9e/h palkkaa. Siivoushommiakin tein, josta tätä 9 euron palkkaa sain, ja olin tyytyväinen. Ja eiköhän se nyt ole sanomattakin selvää, että ihminen joka on käynyt ammattikoulua johonkin ammattiin, koittaa pääasiassa saada sille 3 vuoden hankitulle tietotaidolle vastinetta ja näin ollen kehittää ammattitaitoaan. Ihminen tekee töitä elääkseen, ei elä tehdäkseen töitä, ainakin minä vielä jaksan siihen uskoa.
93

Nuori

Itse teen puhelinmyyntiä tällä hetkellä. Tienaan siitä 1400-1800e/kk, mutta etsin silti muuta työtä koko ajan. Ihmettelen kun aetikkelissa sanotaan ettei kukaan hae mukamas töihin esim siivousalalle, kun itse sinne hain niin ei edes hakemukseeni vastattu, että ei valinta kohdistunut minuun. Kyllä tekisin muita töitä vaikka pienemmällä palkalla kun raha ei ole se tärkein asia maailmassa, mutta kun ei tunnu saavan mitään muuta työtä siis MITÄÄN MUUTA kuin puhelinmyyntiä...
94

Twowaystreet

Ihan normaalia markkinataloutta, jos ei kiinnosta kyseisellä rahasummalla niin ei vaivauduta.
86

Johanna

Aikamoinen klikkikalasteluotsikko tähän heitetty. :D Melkoisen monelle nuorelle ja vähän vanhemmallekin työnhakijalle kyllä kelpaa mikä tahansa työ, jos siitä vaan saa varman toimeentulon. Nollatuntisopimukset tai provikkapalkka, jota etenkin noilla mainituilla aloilla on tarjolla, eivät lupaa työntekijälle käytännössä mitään muuta kuin sen, että saa kirjoittaa nimensä paperiin. Uutiseksi voisi kutsua sitä, jos esim. Kelan työssäoloehdon täyttäviin työpaikkoihin ei olisi yhtään hakijoita.
119

Tuore insinööri

Kylläkai sinne pk-yrityksiin mentäisiin töihin jos niissä olisi avoimia paikkoja. Itse valmistuin keväällä ja olen siitä asti etsinyt omanalan töitä mutta niitä on tarjolla vain suuryrityksiin ja kaikkiin vaaditaan n. 5v työkokemus kyseiseltä alalta. Mistäs sen hankkii jos ei pääse töihin ensinkään
0

Sofia

Milloin tämä nuorten syyllistäminen loppuu? Jos nuo työt eivät kelpaa nuorille niin eivät kelpaa muillekaan. Harva nuori on kouluttautunut siivoojaksi tai puhelinmyyjäksi, joten miksi noita pitäisi oikein innolla hakea? Olen tehnyt kumpaakin ja minua on kusetettu molemmissa. Työsopimusta ei noudatettu ja toista kertaa en noihin töihin mene. Eri asia jos noista todellakin maksettaisiin kunnon palkka niin joku voisi mennä. Minua ei haittaa, vaikka nuo työt korvattaisiin koneilla tai vaikka maahanmuuttajilla.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.