Teetkö töitä, kun muut lomailevat? Älä huoli. Näillä vinkeillä tunnet itsesi lomalaiseksi myös työpaikalla.

Herää aikaisin

Nipistä yöunistasi muutaman kerran viikossa heräämällä tunnin tavallista aikaisemmin. Kipaise lenkille tai aamu-uinnille ja nautiskele aamuauringosta ja raikkaasta ilmasta. Pyöräile töihin pidempää reittiä ja pysähdy aamiaiselle ulkokahvilaan. Miellyttävän aamun ansiosta työpäivä alkaa tavallista energisempänä.

Pukeudu kesään

Koostuuko työpukeutumisesi mustan ja harmaan vivahteista? Kesällä väreillä voi ilotella enemmän. Kirkkaat värit näyttävät hyvältä ruskettuneella iholla, joten anna itsesi hehkua ja herättää hyvää mieltä kollegoissasi.

Löydä hyvä flow

Kun puoli Suomea on lomalla, puhelimet soivat vähemmän eikä joku ole koko ajan vetämässä hihasta. Hyödynnä työpaikan rauha uppoutumalla työhösi vaikka keskeytyksiä. Käytä luppoaika lukemalla alasi kirjallisuutta tai tarttumalla hommiin, joihin ei koskaan ole aikaa.

Huh hellettä

Jos töissä on kuuma, suosi ilmavaa vaatetusta ja muista juoda tarpeeksi vettä. Kunnon helleaallon iskiessä paras ensiapu löytyy tehokkaasta pöytätuulettimesta. Tietokoneet ja muut sähkölaitteet tuottavat lämpöä, joten niitä ei kannata pitää päällä turhaan.

Tee lounastunnista elämys

Unohda tuttu työpaikkaruokala ja suuntaa torilounaalle. Myös evääksi pakkaamasi eilisen illallisen rippeet muuttuvat vaivatta viiden tähden ateriaksi kun nautit ne puistossa lintujen laulua  kuunnellen.

Siirrä työpiste terassille

Jos työsi hoituu läppärillä, suosi etätyötä ja siirrä työpisteesi rantalaiturille tai lähikahvilan terassille. Auringonvarjon alla ideointi voittaa toimistoympäristön 6–0 ja tekee myös rutiinihommista miellyttävämpiä.

Pidä palaverit puistossa

Houkuttele kollegasi neukkarista ulkoilmaan. Puhelinpalaveri tai muutaman hengen neuvottelu onnistuu hyvin kävellen ja puistossa lehtiö käy fläppitaulusta. Raittiissa ulkoilmassa syntyy myös parempia ideoita.

Vaihda kahvitunti jäätelöön

Katkaise iltapäivä happihyppelyllä. Sen sijaan että hakisit kuudennen kupin kahvia, suuntaa läheiselle jäätelökioskille tai jaloittele lauleskellen korttelin ympäri.

Tutustu uusiin kollegoihin

Ihmisillä on tapana fakkiintua rutiineihinsa, mutta kesällä kaikki ovat tavallista rennompia. Käytä tilaisuutesi tutustua kollegaasi, jonka kanssa kuvittelet jakavasi vähiten yhteistä tai jonka kanssa keskustelu tuntuu väkinäiseltä. Riko jää kevyellä kesäläpällä. Ehkä löydät toisen kesäihmisen.

Pakkaa retkikassi mukaan

Säilytä vaihtovaatteita ja rantakassia työpaikallasi,  jotta voit vaihtaa vapaalle heti työpäivän päätyttyä. Suuntaa rannalle tai piknikille. Innostu alueesi kesätapahtumista ja nähtävyyksistä. Kulje hitaasti ja katsele kotikaupunkiasi turistin silmin. Elämyksiä voi löytää myös läheltä.

Perusta työpaikalle urheilujoukkue

Ehdota esimiehellesi oman urheilujoukkueen perustamista. Joukkuelajit lujittavat yhteishenkeä ja auttavat tutustumisessa. Järjestä treenit kerran viikossa ja jos innostusta riittää, ilmoita joukkueenne mukaan puolen vuoden päästä pidettävään yritysturnaukseen. Kysele valmentajaa yrityksestänne, usein työyhteisöstä löytyy harrastajia laidasta laitaan.

Hyödynnä vapaat tehokkaasti

Jos käytössäsi on ylimääräisiä vapaapäiviä, taktikoi ja jaksota lomasi täysien päivien sijaan puolikkaisiin. Jos lähdet töistä puoli kahdelta, vältät ruuhkat ja ehdit mökille muita aiemmin. Kun kokonaisen vapaapäivän sijoittaa perjantaille tai maanantaille, on koossa jo miniloma Euroopassa.

Kommentit

56

Äitykkä

Kivoja vinkkejä, mutta eivät toimi kuin toimistoalalla. Hoitotyössä ei pidetä lounastaukoja puistossa eikä siirretä työpistettä ulos. Koettakaa keksiä myös meille jotain piristystä.
32

ajattele toisin

No entäs jos veis mummuja puistoon piknikille tai ees parvekkeelle?
49

Äitykkä

Kivoja vinkkejä, mutta eivät toimi kuin toimistoalalla. Hoitotyössä ei pidetä lounastaukoja puistossa eikä siirretä työpistettä ulos. Koettakaa keksiä myös meille jotain piristystä.
60

Pipuma

Eipä toimi myöskään ravintola-alalla :(
50

.

Tai kaupassa :D
43

Minä

Kivoja ideoita kuitenkin.
58

Böllis

Eikä toi toimi missään muuallakaan, paitsi kaupungin hommissa
39

Julkisella alalla on helppoa vaan ei vapaata eikä joustavaa

No ei ainakaan kaupungin hommissa... Siellä on oltava aina työpaikalla, vaikka ei mitään tekisikään. Ei puhettakaan etätöistä..
48

Papana

No nämähän oli vinkkejä ylemmille toimihenkilöille tms. ei tavis duunareille, joilla on pakolliset työasut ja työtä tehdään minuuttiaikataululla. Ainoastaan "tutustu uusiin kollegoihin" olisi mahdollsita toteuttaa meikäläisen työpaikalla, tosin silläkin saisi varmaan kummajaisen maineen :D
48

Hoitaja

Olipa taas, aika syvältä sieltä minne aurinko ei paista...Työtä vieroksuvilla on ilmeisesti aikaa kaikennäköiseen kakkaan....
44

Hoitaja

Löydä hyvä flow ja hyödynnä vapaapäiväsi...Vedäppä käteen!! Siirrä työpisteesi terassille.. No voi V**** Asiakas ei varmaan halua persettään pestävän terassilla...Kuinka sinä sen tekisit?
40

Anonyymi

Ei toimi kyllä mikään noista neuvoista hoitotyössä :(
35

satu

puutarhaduunarin työ on silkkaa lomaa.. :D
44

Mr. Moth

Pyhpah, kyllähän toimii. Esimerkiks toi että herää aikasin ja käy vähän lenkillä toimii melkein millä alalla tahansa hyvin - ei sitä tietenkään niihin vuoroihin tarvii toteuttaa, jolloin joutuu muutenkin heräämään ennen sianpieremää. Sekin on toiminu oikein hyvin että ottaa töihin mukaan vähän vaihtovaatetta niin saa käännettyä heti vuorosta päästyään vapaalle - täällä on heitetty bikinit alle ja kesämekko päälle ja eikun rannalle! Nuo muut vaihtoehdot ei kyllä omassakaan työssä oikein toimi :D
42

Toimistoduunari

Loistavia vinkkejä!
36

Eno

Ei jumalauta mitä SAATANAN PASKAA VITTUSAATANA! HAHAAHHAJAJJAAAAHAHAH!! Tervetuloa metsäkonealalle ka kokeilla nuita käytännössä, haaaaaaahaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.