Työhyvinvointi

Nauti arjesta!

4.5.2015 klo 9:51

Pitkät viikonloput ja juhlapyhät aiheuttavat helposti sen, että arkeen palaaminen takkuaa. Herääminen on vaikeaa ja arki painaa päälle. Löydä arkeen ihan uudenlainen flow – tartu hetkeen ja nauti!

1. Asenne ratkaisee

Asenteella on yllättävän suuri merkitys kaikkeen mitä teemme ja miten asiat koemme. Opettele negatiivisen asenteen sijaan positiivista suhtautumista. Aina se ei ole helppoa, mutta kannattaa kokeilla.

2. Ole kiitollinen

Kiitollisuus olemassa olevista asioista unohtuu helposti arjen kiireissä. Ihminen on mestari vaatimaan yhtä ja toista. Pysähdy hetkeksi olemassa olevan äärelle ja löydä kiitollisuuden aiheet läheltä.

3. Tee minkä voit

Kukaan ihminen ei ole väsymätön kone. Tee työssäsi ja arjessasi se minkä pystyt. Unohda syyllisyys ja itsesi soimaaminen. Kun teet parhaasi, sen pitää riittää.

4. Älä murehdi tulevaa

Jatkuva murehtiminen kuluttaa ja vie voimavaroja. Toki erilaiset tunteet ovat sallittuja ja ne kuuluvat olennaisena osana ihmisen elämään. Silti on turha murehtia asioita, joille et mitään voi.

5. Tartu hetkeen

Opettele hetkeen tarttumisen taito. Se lisää elämääsi tasapainoa ja hyvää oloa. Keskity aina siihen, mitä olet tekemässä ja luota, että sinulla on käytössäsi kaikki aika, minkä kunkin tehtävän suorittamiseen tarvitset.