Työhyvinvointi

Narskutteletko stressin takia?

10.10.2016 klo 7:00

Suun terveys muodostuu purentaelimen, suun limakalvojen, kiinnityskudosten ja hampaiden terveydestä.

Purentaelin koostuu leukanivelistä, leukaluista, hampaistosta, puremalihaksista sekä huulten, kielen ja poskien muodostamasta kokonaisuudesta. Henkilöillä joilla on jännitystä tai kipua puremalihaksissa, on usein aristusta tai jännitystä myös kaulan, niskan ja hartioiden lihaksissa. Puremalihasten kipu voi johtua hampaiden yöllisestä narskuttelusta tai tiukkaan yhteen puremisesta eli bruksismista. Yleisimpiä syitä hampaiden narskutteluun ovat purentahäiriö, stressi ja perinnöllinen alttius. Purentaongelmiin kannattaa hakea viipymättä apua hammaslääkärin vastaanotolta.

Suuhygienia on osa kokonaisvaltaista terveyttä

Hyvä suuhygienia on kaiken a ja o, varsinkin kun ollaan ihmisten kanssa tekemisissä - mutta ehdottomasti myös kokonaisvaltaisen terveytemme kannalta. Pahanhajuinen hengitys ja likaiset hampaat voivat olla haitaksi sosiaaliselle elämälle työssä ja vapaa-ajalla.

Tutkimukset osoittavat, että jopa 80 % käyttää liian vähän aikaa hampaiden pesussa yhden tai useamman alueen harjaamiseen. Jopa 60 % ei harjaa poskihampaita lainkaan tai liian vähän aikaa. Luvut ilmenevät Oral-B:n tuoreesta tutkimuksesta.

Monet eivät harjaa hampaitaan oikein, vaikka luulevat niin. Kolme tärkeää asiaa unohtuu helposti; 1) hampaita harjataan liian kovaa, 2) liian vähän aikaa ja 3) haastavammat suun alueet jätetään harjaamatta.

Uutta teknologiaa suuhygieniaan

Oral-B kehitti uuden hampaidenharjausteknologian, jolla ohjeistetaan harjaamaan hampaita huolellisemmin. Tämä tehostaa päivittäistä hampaidenharjausrutiinia, ja se sopii hyvin mobiilikäyttäjien arkeen. Uusi applikaatio opastaa hampaiden harjausta digitaalisesti, kertoen mitä jokaisella harjauskerralla tapahtuu. Se antaa myös vinkkejä reaaliajassa suunterveyden parantamiseksi. Hammaslääkärissä opitut tavat pysyvät helpommin kotonakin, kun harjausrutiinia ohjaa ammattilaisen ohjein varustettu applikaatio.

Oral-B 4.1 applikaatio on saatavilla iTunesista ja Google Playsta. www.oralb.com