Naisten palkkapäivä -tempaus järjestetään perjantaina 30.10.2015 Kolmen sepän aukiolla Helsingissä.

Sukupuolten välisen palkkaeron kaventuminen on Suomessa äärimmäisen hidasta. Naisten säännöllisen työajan ansio on keskimäärin 83,4 % miesten palkasta. Vuosipalkassa ero on noin 7600 euroa. Tieto perustuu Tilastokeskuksen toisen vuosineljänneksen ansiotasoindeksiin.

Naisten palkkapäivää vietetään perjantaina 30. lokakuuta. Naisten kuluvan vuoden palkanmaksun voidaan laskennallisesti katsoa päättyvän marraskuun alussa, joten naiset työskentelevät loppuvuoden palkatta.

Naisten palkkapäivää on vietetty vuodesta 2011

Sukupuolten välinen epätasa-arvo palkkauksessa on laaja ongelma, jonka kitkeminen vaatii yhteistyötä. Naisten palkkapäivässä on tänäkin vuonna mukana laaja verkosto yhteistyökumppaneita. Tempaukseen osallistuvat NYTKIS, Naisjärjestöjen Keskusliitto, BPW Finland ja muita naisjärjestöjä sekä STTK. Paikalle kutsutaan kansanedustajia ja muita poliittisia vaikuttajia.
 

Kommentit

15

jeppe

Sama työ,sama työaika,sama pätevyys= sama palkka. Jos kaikki nämä toteutuu saa naiset valittaa pienemmästä palkasta. Esimerkiksi sairaanhoitaja tyttöystäväni vakuuttaa että kaikilla lääkäreillä ja sairaanhoitajilla on varmasti sama palkka. Esimerkkinä vain. Missä ongelma?. Naiset joko tekee vähemmän töitä koska synnyttävät(ei pakollista) tai eivät ole niin päteviä. Jos naiset saisivat vähemmän palkkaa ja olisivat yhtäpäteviä niin miksi kukaan palkkaisi kallista miestä?. Olkaahan nyt jo hiljaa tästä paskasta.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.