Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Blogi

Näin tuunaat LinkedIn-profiilisi löydettäväksi

20.12.2018 klo 12:00

Alkuvuoden rekrytointibuumi kolkuttelee jo ovella ja ehkä itsekin ehdit joulun pyhien aikaan hengähtää ja miettiä, pitäisikö etsiä uusia haasteita muualta.

Jos näin on, tässä viisi vinkkiä, joilla tuunaat LinkedIn-profiilisi edustuskuntoon ja ennen kaikkea rekrytoijien löydettäväksi. Muutamalla kikalla saat jo paljon aikaan.

1. Titteli kuvaavaksi

Aloita tittelistäsi, sillä se joko osuu rekrytoijien haaviin, tai ei. LinkedIniä rekrytoinnissa käyttävät hakevat uusia osaajia vähän samaan tapaan kuin Googlea käytetään: jos tittelisi, esittelytekstisi ja muu profiilisi sisältö ei kerro, että olet logistiikkainsinööri, ei rekrytoijakaan sitä tiedä. Tittelissäsi tulisi siis olla muutakin kuin Account Manager tai Project Engineer, jos haluat osua tarkempiin hakuihin: avaa siis perus tittelin lisäksi vähän, mitä käytännössä teet – niin, että sellainenkin, joka ei sinua tunne, ymmärtää työsi.

2. Hakusanat ja oleellinen tiiviisti esittelytekstiin

Esittelytekstiin kannattaa kirjoittaa tiiviisti osaamisesi sekä nykyinen työtilanteesi: mitä käytännössä työksesi teet sekä sopivia hakusanoja, joiden avulla tulet löydetyksi oikeissa hauissa. Silkan ammattijargonin lateleminen ei vie pitkälle, vaan koita kirjoittaa esittelyteksti niin, että sen(kin) ymmärtää muutkin kuin kollegasi.

3. Aseta taustakuva

Yksinkertainen juttu, mutta kertoo aktiivisuudestasi enemmän kuin uskotkaan, eli ei tekosyitä, aseta se taustakuva profiiliisi.

4. Avaa työhistoriaa

Pelkän tehtäväluettelon sijaan avaa jokaista tärkeintä työhistoriaasi kuuluvaa tehtävää edes jollain tasolla. Rekrytoija saa näin helpommin kuvan työhistoriastasi. Voit asetuksista valita täpän, joka estää muita näkemästä, että päivität profiiliasi.

5. Aktivoidu!

Viimeinen, mutta tärkein ja myös haastavin: aktivoidu! Tykkäämisten sijaan aloita kommentoimalla muiden julkaisuja jos kynnys omien sisältöjen tekemiseen on liian korkea. Mieti, missä aiheissa haluaisit profiloitua ammatillisesti ja aloita sopivien keskusteluiden etsiminen ja niihin osallistuminen. Pikku hiljaa huomaat, että itsevarmuutesi ja samalla aktiivisuutesi kasvavat.

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina