Hyvän CV:n tekemisen tärkein taito on kiteyttäminen. Sitä varten on hyvä käydä läpi omaa työhistoriaa ja uuteen työhön kohdistuvia odotuksia. Kun CV:n jokainen lause vastaa oikeaan kysymykseen, tulee CV:stä varmemmin omannäköinen.

Oletko hakemassa uutta työpaikkaa? Hyvä. Pysähdy siihen. Ennen kuin alat kirjoittaa CV:täsi, pohdi hetki miksi haet juuri kyseiseen tehtävään ja mitä siltä odotat. Mieti sitten, mitä osaat ja miten kokemuksesi vastaa hakemaasi tehtävää. Rehellinen ja omannäköinen CV toimii vuorenvarmasti paremmin kuin kasa kliseitä.

”CV:n teossa on kyse tiivistämisestä, joten sisältö on syytä miettiä tarkkaan. Peruspohja tulee rakentaa niin, että tärkeät tiedot työ- ja koulutushistoriasta erottuvat siitä ensivilkaisulla. Koska CV on työnäytteesi, sen selkeys ja huoliteltu ulkoasu kertovat sinusta työntekijänä”, neuvoo rekrytointiyritys Emporen palveluliiketoiminnan johtaja Ari Myllyniemi.

Myllyniemen mukaan toimivan CV:n kirjoittamiseen ei ole yhtä tapaa. Hyvä CV voi nojata vahvasti työhistoriaan tai olla väritetty persoonallisemmilla faktoilla. Luovan alan freelancerille tai vaikka graafikon töitä hakevalle portfolio on tärkeä ja projektijohtajan töissä pohjana voi toimia vaikka power point. Olennaisinta on valita muoto haetun työtehtävän ja toimialan mukaan.

Kerro muutama esimerkki

Keskity  työhistoriassa uusimpiin työtehtäviisi. Konkreettiset esimerkit tehtävien hoitamisesta toimivat aina maalailevia adjektiiveja ja määritelmiä paremmin. Sen sijaan, että kirjoittaisit omaavasi hyvät vuorovaikutustaidot, kerro roolistasi ja tehtävistäsi tietyn tiimin jäsenenä. Myös työn tuloksista on hyvä antaa konkreettisia esimerkkejä. Numerot ja faktat painavat vaa’assa eniten.

Myllyniemi painottaa, että työnhaku on kovaa työtä siinä missä muukin työnteko. Parhaimmillaan prosessissa voi kuitenkin oppia paljon itsestään.

”On tärkeää, että hakijasta välittyy aito halu ja kiinnostus haettua tehtävää kohtaan. Hakuprosessit ovat pidentyneet, sillä nykyään hakijoita testataan ja arvioidaan tarkkaan eri kanteilta, koska työnantajat haluavat olla aiempaa varmempia valinnoistaan.”

Työttömyyttä ei kannalta peitellä

Työelämän jatkuvan muutoksen myötä yhä useampi päätyy jossain vaiheessa vaihtamaan ammattia. Pätkätyön lisääntyessä historiaan kirjautuu usein myös työttömyysjaksoja.

”Oman tarinan ei tarvitse olla lineaarinen, mutta uskottava. Jos CV:ssä on tyhjiä jaksoja, tullaan niistä kysymään haastattelussa. Katkokset eivät kuitenkaan ole tänä päivänä mikään häpeä. Moni saattaa jäädä työttömäksi yt:issä, joissa koko osasto lakkautetaan eikä se johdu mitenkään omasta osaamisesta”, Myllyniemi sanoo.  Jos jakso on kestänyt pidempään, on hyvä tuoda esille aktiivisia toimia kuten kursseja, koulutuksia, vapaaehtoistyötä tai jotain muuta, millä on pyrkinyt edistämään työllistymistään.

Vaikka suuntaisi aikuisena täysin uudelle uralle, on hyvä muistaa, että kaikki työkokemus on aina hyödyksi.  Siksi uranvaihtajan kannattaakin painottaa osaamistaan uuden työn ja entisten  tehtävien yhteisillä osa-alueilla, joita löytyy yleensä ainakin viestintä- ja vuorovaikutustaidoista.

Laita CV:si jakoon

Kun CV on tehty, kannattaa sitä hyödyntää aktiivisesti. LinkedInin, Oikotien profiilipalvelun ja muiden CV-pankkien lisäksi Myllyniemi kehottaa ottamaan yhteyttä omaan alaan erikoistuneisiin rekrytointitoimistoihin.

”Soittamalla yritykseen saat enemmän tietoa kun lähettämällä pelkän CV:n. Kysy kenelle CV:n voi toimittaa ja millainen tilanne yrityksessä on tällä hetkellä. Neuvomme soittajia oikein mielellämme”, Myllyniemi sanoo.

CV:n kirjoittamisen 5 vinkkiä

1. Tee CV:stä oman näköisesi. Huolehdi, että CV on selkeä ja helposti luettava.

2. Kerro työhistoriastasi ja osaamistasi konkreettisin esimerkein. Lyö lukuja pöytään.

 3. Sisäistämällä CV:si valmistaudut haastatteluun. Punnitse adjektiivisi ja lauseidesi sisältö ja mieti, mihin kysymyksiin ne vastaavat. Valmistaudu kiteyttämään ajatuksesi kyseistä tehtävää ajatellen.

4. Pyydä ystävääsi lukemaan CV:si ja antamaan siitä palautetta.

5. Muista oikoluku. Tarkista oikeinkirjoitus, vuosiluvut ja fonttien yhtenäisyys.

Lataa tästä valmis CV-pohja>>

Kommentit

59

Khalid

Olen Khalid. Mulla On Kiinosta Vartija Tössa Mulla On Vartijakortti
58

Pete

Ihan sama. 100 hakemusta ja Cv:tä lähettänyt, mutta ei töitä, koska ei tarpeeksi kokemusta.
54

Simpura

Sama juttu, kuin Petellä. Minulla on yliopistokoulutus, hyviä yrityksiä CV:ssä ja vuoden verran hakenut töitä. Parisataa hakemusta lähtenyt ja nolla yhteydenottoa. Erittäin motivoivaa.
55

HellMech

Nojaa... kannattanee myös muistaa, että erottuminen (konkreettinen) on muistettava - ja harkittava tarkkaan. Tuttavani oli muinoin rekrytoinnin apulainen, ja siinä oli sitten sanojensa mukaan kolmattasataa CVtä pinossa, aikaa 4pvää lukea. Tuskailu loppui, kun esimies (se, kenen apulainen tuttavani oli), otti nipusta reilut puolet ja paiskasi roskiin. Tuttavallani naama palmulla, johon päällikkö loihe lausumaan "P*ka mäihä. Ei sellaisia voi palkata, joilla on p*ka mäihä." Vaan roskiin joutui myös räikyvän pinkille paperille kirjoitettu CV. Arvaat varmaan, että kyseinen CV nostettiin roskista ihan mielenkiinnosta. Faktaa ei ole ja tuttuni osaa pitää turpansa kiinni salaisuuksista, mutta legenda kertoo, että juuri tämä oli 'voittava arpa'...
36

Liikaa kokemusta

Tänä päivänä pelkät sanat painavat kun hakemus ja CV syötetään itse suoraan työnantajan tai rekryfirman tietokantaan. Sieltä sitten haulla sopivin kriteerein poimitaan kandidaatteja tarkempaa syyniä varten. Kätevä tapa karsia pois esim. täysin pätevät, mutta "liian vanhat". Nykyään sellaiseksi katsotaan jopa nelikymppiset!
37

Heidi

Paljon tulee hakemuksia, joissa henkilö kertoo osaamisestaan ja sitten CV ja koulutus kertoo ettei niiden mukaan sitä ole. Myös asenteella on merkitystä. Kerro esimerkkejä uusista tilanteista ja miten olet niihin suhtautunut ja oppinut. Eli miten kompensoisit osaamisen puutettasi. Kukaanhan ei osaa kaikkea uuteen yritykseen mennessään vaikka työkokemusta olisi 25v.
17

Sani

Täytyy muistaa että suurella osalla työelämässä olleilla on osaamista mistä cv ja hakemus ei kerro, joskus sen ilmi tuontiin ei vaan riitä 1-2 sivun hakemukset ja cv:t. Hakijan pitää kertoa totuus ja lukijan pitää luottaa osaamiseen ja taitoihin mitä on kerrottu olevan. Siksi cv: ja hakemuksen lukutaito ja ymmärrys niiden välisestä kompensiosta on toivottavaa hommansa osaavalta rekrytoijalta. Minulla esimerkiksi on 42 vuotiaana neljä tutkintoa ja en laita kymmenen vuotta vanhempia koulutuksia ja työsuhteita cv:hen, osaamiseni pitää uskoa hakemuksesta!! Muutamassa hakemuksessa olen maininnut jos olen kokenut niillä olevan merkitystä haettavan työpaikan moniosaamisessa. Hakijan vastuulla on personoida cv niin että siitä selviää mitä osaamista on juuri siihen työhön mitä haetaan, jos siihen todella halutaan saada haastattelu. Ne voi olla juuri niitä mitä rekrytoija ei villeimmissäkään arvauksissaan kuvittele sinulla olevan koska koulutus ja työkokemus tiedot eivät niitä mainitse, tee asioista helppoa lukijalle ulkonäköä ja fonttia myöden, se on sinun etu, rekrytoijalle ei makseta arvailusta. Kokeile kepillä jäätä ja tee erillinen markkinointikirje cv:n ja hakemuksen lisäksi ja laita siihen vaikka ranskalaisilla viivoilla mitä osaat ja mitä haluaisit kyseisessä työssä oppia sekä kaikki positiiviset adjektiivit jotka kuvaat sinua työntekijänä, muista olla rehellinen. Hyvällä tuurilla markkinointikirjeesi ajetaan hakijapankkiin joka nyppii hakemuksista avainsanoja haettavaan tehtävään nähden. Olen ollut 2 vuotta työttömänä en ole työnvieroksuja, mutta en hae myöskään hakemisen vuoksi, tässä iässä en halua enää työskennellä ammattialastani poikkeavasta työssä ihan vaan työkokemuksen vuoksi tai odotella että joku muu löytää minut sieltä alani töihin.... ihan liian kliseistä.
35

Katariina

Rekryfirmojen konsultteina on usein parikymppisiä tyttösiä olemattomalla koulutuksella ja työtaustalla. Linkedin:ista on helppo tarkistaa konsultin ns. pätevyys. Nykyisin en edes hae paikkaa, jos yhteyshenkilönä on moninkertaisesti osaamattomampi ja kokemattomampi konsultti - kokemuksesta tiedän että silloin ainakaan ei haastattelukutsua tule.
24

44 vuotta eikä suotta !

Siis uraa takana. en tunne itseäni kalkkikseksi vaan edelleen innostunut uusista kuvioista ja pidän haasteista. Tunnen työnhakukuviot ja reilu meininki parasta ei ylisanoja eikä miukuttelua ! sillä pärjää ja tehkää jotakin työtä vaikka se ei omalta tunnu eihän sitä koskaan tiedä mitä se poikii ? jos ei siinä työssä SINUT voi huomata asiakas tai päämies !
22

nuori konsulentti..

Soitin erääseen pers firmaan. siellä nuori naishenkilö sekoili papereiden kanssa eikä oikein osannut sanoa mitään tehtävästä josta yritin kysellä tietoa. Minä en tiedä mikä koulutus ja pätevyys tehtävään vaaditaan, mutta heikkoa toimintaa on kahdessa viimeisessä konsultin välittämässä kohteessa ollut. Tälläinen ei ole oikein hyvää mainosta myöskään firmalle joka hakee työntekijää. Se kuuluisa ensimmäinen kontakti ei ole kovin positiivinen. Firmojen kannattaisi hieman ottaa selvää ennen kuin antavat tehtävän ulkopuolisille "konsulteille".
11

ä

Y

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.