Työnhaku

Näin teet CV:n

28.1.2020 klo 11:02

Työnhaun ensimmäinen askel on koota ajan tasalla oleva CV eli ansioluettelo. Näin se onnistuu!

Hyvästä CV:stä rekrytoija näkee yhdellä silmäyksellä hakijan osaamisen ja saavutukset työelämässä. Kiteyttäminen ja selkeys kannattaa.

1. Oikea järjestys

Selkeä CV lähtee asioiden oikeasta järjestyksestä. Ensimmäiseksi CV:stä tulisi löytyä perustiedot sinusta. Tiivistä tiedot pariin lauseeseen, niin rekrytoija saa heti käsityksen siitä kenestä on kyse. Tiivistyksen jälkeen listaa tärkeimmät työtehtäväsi sekä koulutuksesi. Lisää loppuun suosittelijat. Harrastuksia ei tarvitse mainita elleivät ne liity olennaisesti hakemaasi työhön.

2. Vain tärkeimmät työt CV:hen

Mikäli olet ollut alalla pitkään ja työpaikkoja on ehtinyt kertyä useita, listaa CV:hen tärkeimmät ja uusimmat työpaikat. Jos haet johtajan paikkaa, CV:ssä ei tarvitse mainita asiantuntija- tai johtotehtävää 20 vuoden takaa, ellei se ole merkittävä asia juuri tämän työn kohdalla. Haastattelu on oikea paikka kertoa tarkemmin työhistoriastasi, CV:n tarkoitus on koota tärkein tieto juuri haettua tehtävää ajatellen.

3. Tiivistä ja anna konkreettisia esimerkkejä CV:ssä

Titteleiden luetteleminen ei kerro mitä osaat, joten kirjoita jokaisesta olennaisesta työtehtävästäsi muutaman lauseen tiivistelmä. Mitä teit? Missä? Miten onnistuit? Anna konkreettisia esimerkkejä onnistumisistasi tyyliin: ”Suunnittelin, johdin projektitiimiä ja sain projektin onnistuneesti ja tuloksekkaasti loppuun.”

4. Ole uniikki

CV kannattaa personoida ja tuoda esiin omat toisinaan uniikitkin osaamisalueesi. Mieti mitkä osa-alueet kaipaavat korostusta ja muokkaa CV sen mukaisesti.

5. Tarkista, tarkista ja tarkista

CV:n tarkistamiseen kannattaa käyttää aikaa. Lue CV itse moneen kertaan ja pyydä joku ulkopuolinen lukemaan CV sekä tarkastus- että arviointimielessä. On tärkeää saada palautetta ennen CV:n lähettämistä, niin ehdit korjata mahdollisia epäkohtia.

Tutustu myös