Työhyvinvointi

Näin saat vastauksen sähköpostiisi

15.4.2015 klo 9:54

Tympiikö sinua, jos et saa vastausta sähköpostiisi nopeasti? Maailmassa lähetetään yli 100 miljardia sähköpostiviestiä joka päivä. Joskus vastaus tulee heti, toisinaan saa odotella.

Yahoon tutkijoiden julkaisema sähköpostiselvitys antaa pätevän vinkin, kuinka saada vastaus sähköpostiinsa. Yahoon mukaan sähköpostiviesti kannattaa lähettää arkiaamuna.

Tutkijoiden mukaan viikonloppuna tai illalla lähetettyyn viestiin vastataan hitaammin ja lyhyemmin kuin niihin, jotka on lähetty työpäivän aamuna.

Toinen vinkki nopean vastauksen saamiseksi on lähettää sähköposti osoitteeseen, joka ohjautuu vastaanottajan älypuhelimeen.

Älypuhelimista sähköpostiin vastattiin keskimäärin 28 minuutissa. Tablettiin lähetettyyn viestiin vastattiin 57 minuutissa ja pöytäkoneelta vastaus lähti 62 minuutissa. Mitä nopeammin sähköpostiviestiin vastaa, sitä lyhyempi vastaus yleensä on. Puhelimesta lähetetyssä vastausviestissä oli keskimäärin 20 sanaa, tabletista lähetetyssä 27 ja työkoneelta lähetetyssä viestissä 60 sanaa.

Sähköpostikäyttäytyminen on kiinnostavaa

Sähköpostitutkimuksessa selvitettiin 16 miljardin sähköpostiviestin kannasta kahden miljoonan ihmisen sähköpostikäyttäytymistä monen kuukauden ajalta. Tulokset eivät sinänsä yllätä, mutta ne antavat kiehtovan kuvan sähköisen viestinnän käytöstä.

Yli 90 prosenttia käyttäjistä vastasi sähköposteihinsa päivän kuluessa. Noin puoleen viesteistä vastattiin keskimäärin 47 minuutissa. Suurin yksittäinen vastausaikajakso oli alle kaksi minuuttia.

Enemmistö sähköpostivastauksista oli vain 5–43 sanan mittaisia. Vain 30 prosenttia vastauksista oli yli sadan sanan mittaisia. Sähköpostiketjun jatkuessa vastaukset tulivat yhä nopeammin ja viesteistä tuli yhä pitempiä. Loppua kohti tahti hidastui ja viesteistä tuli yhä lyhyempiä.

Yahoon Kalifornian ja Espanjan laboratorioissa tehdystä tutkimuksesta uutisoi ABC News.

Lähde: Digitoday