Onko työmatkalle pakkaaminen sinulle painajaista? Poimimme vinkit sujuvaan pakkaamiseen, niin voit keskittyä olennaiseen eli työhösi.

Panosta monikäyttöisiin, laadukkaisiin vaatteisiin – niitä on helppo yhdistellä toisiinsa myös työmatkalla. Esimerkiksi laadukkaasta materiaalista valmistettu pikkumusta taipuu moneen menoon eikä rypisty.

– Matkalle kannattaa pakata mukaan hyviä perusvaatteita, joita voi yhdistellä vaivatta. Asun ilmettä voi vaihtaa erilaisten asusteiden avulla: korut, huivit, kengät ja laukut antavat asukokonaisuudelle uutta ilmettä. Myös neuleen ja jakun avulla pikkumustalle saa aivan erilaisen käyttötarkoituksen, pukeutumisneuvoja-kouluttaja Kaisa Virtanen vinkkaa.

Kun pikkumustan alle laittaa vaikkapa valkoisen paitapuseron, mekosta muotoutuu liivihame. Neuleen kanssa saa rennomman, arkisemman ilmeen. Juhlava jakku pikkumustan kanssa sopii esimerkiksi juhlavampaan teatteri-iltaan. Nahkatakin avulla rokimpi ilme syntyy hetkessä.

– Työmatkalle kannattaa pakata mukaan parit luottokengät, jotka on jo ns. ajettu sisään. Uusissa kengissä ei kannata työmatkallekaan lähteä, niin vältyt ikäviltä hiertymiltä ja rakkuloilta. Myös pehmeät, yksiväriset ballerinat on hyvä olla aina mukana, Kaisa Virtanen sanoo.

Pakkaa työmatkalle mukaan:

- Työnmukaiset vaatteet, esim. pikkumusta, miesten puku, mustat suorat housut ja pari paitaa
- Jakku
- Parit kengät
- Pari huivia
- Koruja
- Tarpeeksi vaihtosukkia / sukkahousuja ja alusvaatteita

Asiantuntijana: pukeutumisneuvoja-kouluttaja Kaisa Virtanen

www.naiselo.fi