Videoitu työhaastattelu voi olla kauhistus, mutta huolellisella valmistautumisella siitä selviää, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan. Tärkeintä on, että olet oma itsesi!

Videohaastattelun kulmakivi on kuunteleminen. Kuuntele ensin kysymykset läpi, ja mieti sen jälkeen hetki mitä vastaat. Apuna haastattelutilanteessa ja vastauksen tueksi voi käyttää esimerkiksi 2-4 kohdan muistiinpanoja. Tällöin vastauksesta tulee looginen, eikä tarvitse jännittää nauhoittaessa muistaako mainita jokaisen asian tai yrittää keksiä vastausta kameran pyöriessä.

– Videohaastattelu vaatii loppujen lopuksi vähän taustatyötä, mutta tekniikan toimivuus on hyvä tarkistaa etukäteen. Kaiken kaikkiaan haastatteluja varten - olivat ne sitten kasvotusten tai videolla - kannattaa selvittää miten omaa osaamistaan ja persoonaansa saisi peilattua yrityksen kulttuuria vasten. Tällä tavalla voi tuoda itseään parhaiten esiin, Talent Scout Lauri Piispanen Reaktorista kertoo.

Hyvä videohaastattelu ei ole liian pitkä. Hyvä vastaus on noin kolmen minuutin mittainen. Niin sanottu pieni, alustava luonnostelutyö auttaa tässä. Liian lyhyt videovastaus ei kerro  tarpeeksi, kun taas sopivan mittainen vastaus kertoo, että hakijalla on taito tiivistää sanomansa.

– Videohaastattelu on mielestäni tehokas väline siksi, että se antaa useammalle hakijalle mahdollisuuden tuoda itseään ja osaamistaan esiin. Suurimmankin rekryorganisaation resurssit ovat rajalliset, eikä kaikkia hakijoita useinkaan yksinkertaisesti ehditä tapaamaan kasvokkain, Lauri Piispanen sanoo.

Piispanenkaan ei käytä videohaastatteluja joka kerta. Videohaastattelua saatetaan käyttää esimerkiksi tilanteessa, jolloin hakijan hakemus ei sisällä tehtävän kannalta olennaista työkokemusta. Arviolta noin 10% hakuprosesseista kulkee videohaastattelun kautta.

Videohaastattelu on ihan yhtä tärkeä kuin kasvokkain tapahtuva haastattelukin. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran.

– Videohaastatteluun kannattaa suhtautua samalla tavalla kuin kasvokkainkin tapahtuvaan haastatteluun ja esimerkiksi kiroilu vaatii hyvää tyylitajua. Vaikka videohaastattelu saattaa tuntua jännittävältä tai epämiellyttävältä lisätyöltä, kannattaa muistaa, että videohaastattelukutsuja ei suinkaan lähetetä jokaiselle hakijalle. Olet siis onnistunut herättämään kiinnostuksen, ja sinusta halutaan kuulla lisää. Käytä mahdollisuus hyväksesi ja hurmaa videolla, Piispanen kannustaa.

Lue lisää blogista: http://reaktor.com/blog/nama-viisi-vinkkia-vievat-jatkoon-videohaastattelussa/

Asiantuntijana: Talent Scout Lauri Piispanen, Reaktor.

Kommentit

15

Vivi / Recruitby.net

Todella tärkeitä vinkkejä miten onnistua videohaastattelussa ja luoda aito kuva itsestään rekrytoijalle! Videohaastattelun nimenomaan ei kuulu olla tilanne, jossa hakijan tarvitsee jännittää; hakijan tulisi pystyä vastaamaan videokysymyksiin omalla aikataulullaan ja rennosti tuoda omaa persoonansa esille. Tästä modernista lähestymistavasta johtuen ei olekaan yllätys, että alkuvuodesta 2015 toteuttamamme tutkimuksen (https://recruitby.net/en/blog/video-interview-tips-candidate-survey-2015/) mukaan 83% Recruitby.netin videohaastattelua käyttäneistä hakijoista suosittelisi sitä muillekin hakijoille osana rekrytointiprosessia. Reaktorin HR-asiantuntija Ossi Kontio kertoi Recruitby.netille, että ”video ei ollut hyödyllinen vain rekrytointia silmälläpitäen – se auttoi meitä myös luomaan työnantajakuvaa”. Juuri videohaastattelujen rentous on siis tärkeä aspekti niin hakijakokemuksen, kuin myös työnantajakuvan kannalta. Tarkemmin Reaktorin hakuprosessista ja varsin mieleenjäävästä videon hyödyntämisestä osana prosessia voi lukea täältä: https://recruitby.net/fi/asiakkaat/reaktor/ Tässä vielä muutama käytännön vinkki hyvän videon nauhoittamiseen: https://recruitby.net/fi/hakijan-opas/#candidate-guide-tips
6

Turhautunut recruitby.net videohaastattelujen tekniikkaan

Vastasin recruitby.net kautta lähetettyyn videohaastatteluun, ja tekninen toimimattomuus pilasi ensinnäkin koko työhaastattelumahdollisuuden, ja lisäksi aiheutti laitteissani videotoiminnon toimintahäiriön. Tabletillani en näe enää videoita lainkaan, yle areenakaan ei toimi. Haastattelussa tekninen hankaluus aiheutti sen että olin lopulta viimeiseen kysymykseen päästyä niin turhautunut ja vihainen, että se vaikutti selvästi jo vastauksiin. Vastausten lähettäminen onnistui vain tallentamalla kukin vastaus erikseen mp4 tiedostona, ja siirtämällä kaikki tiedostot pilveen, ja lähettämällä recruitby firman supportiin sähköpostitse linkin kyseisiin tiedostoihin, sekä niiden päivityspyyntö työntekijää hakevan yrityksen lähettämään hakuistuntoon/linkkiin. En todellakaan voi suositella recruitby.net videopalvelua kenellekään.
4

jskk

Mikä videohaastattelu? Lähettääkö työnantaja kysymys VHS kasetin postissa vai miten? Itselläni on HI8 videokamera. Kuvaanko vastaukset sillä ja siirrän vastauksen tyhjälle VHS nauhalle? Aika idioottisysteemi!
3

sipulisopuli

@jskk ootko tullu 80 luvulta vierailemaan? :D

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.