Työnhaku

Näillä aloilla on pulaa tekijöistä

26.4.2018 klo 12:01

Uuden ammattibarometrin mukaan työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä on moninkertaistunut parissa vuodessa. Kaksi vuotta sitten työvoimapula-ammatteja oli 12, nyt niitä on 40.

Suomessa on eniten pulaa nyt rakennusalan työnjohtajista. Tämän huomaa muun muassa siten, että työssäkäyvätkin saavat työtarjouksia.

Rakennusalalla pulaa on yleisesti myös rakennusinsinööreistä ja muista rakennustyöntekijöistä. Rakennusalan työnjohtajista on pulaa koko maassa. Eniten pulaa on Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Terveys- ja sosiaalialalla on edelleen paljon ammatteja, joissa on työvoimapulaa. Yleisintä työvoima-pula on ylilääkärien, erikoislääkärien, yleislääkärien ja sosiaalityön erityisasiantuntijoiden ammateissa.

Rekrytointi vaikeutumassa

Terveys- ja sosiaaliala ei enää korostu pula-ammattien kärkipäässä yhtä paljon kuin aikaisemmin. Ammattiryhmät joiden tekijöistä on pulaa, ovat monipuolistuneet.

Pulaa on esimerkiksi teollisuuden alalla konetekniikan erityisasiantuntijoista sekä sähkö- ja automaatioinsinööreistä.

Avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt, työttömien määrä on vähentynyt ja työnantajien kokemat rekrytointiongelmat ovat kasvaneet.

Kovin muutos on meneillään Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Näillä alueilla yli sata ammattia barometrin noin 200:sta ammatista kuuluu epätasapainoryhmään eli tekijöistä on joko pulaa tai heitä on liikaa. Jos ammatti on pulalistan kärkipäässä, se tarkoittaa, että ammatissa on pulaa työntekijöistä suuressa osassa maata.

Lue lisää:

www.ammattibarometri.fi