Talous ja raha

Myynti kuuluu kaikille

8.11.2016 klo 7:00

Lokakuussa julkaistiin kirja "Suomalainen Myynti on syvältä vai onko?" Kirjan kirjoittajat Kissconsulting oy:n johtoryhmäläiset Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi, kertoivat julkistustilaisuudessa myynti- ja palvelu kulttuurin vahvistuvan pala palalta ja antoivat positiivisia wow-esimerkkejä suomalaisesta myynnistä. He myös korostivat, että tekemistäkin vielä on.

Myynti tuntuu edelleen olevan suomalaiselle enemmän kauhistus ja ahdistus, kuin innostus. Myynnin arvo ymmärretään, mutta toivotaan, että joku toinen hoitaisi sen ”likaisen homman”.

Usein asiantuntija on nimenomaan se paras myyjä. Joskus asiakas keskustelee ensin asiantuntijan kanssa, joka kutsuu paikan päälle sen ”oikean myyjän”. Siinä tilanteessa tilanteesta puuttuu luontevuus. Asiantuntija osaa myydä omalla asiantuntijuudellaan, osaa suositella ja on uskottava.

Myynti -ja vaikuttamistaidot koskevat kaikkia rooleja ja kaikkia ammatteja. Kirjanpitäjä, asentaja, pesulatyöntekijä, asfalttimies, professori, lääkäri, pappi tai kunnan virkailija asentaja tarvitsee myynti ja vaikuttamistaitoja.

Myynti- ja neuvottelutaitoja tarvitaan oikeastaan kaikessa yhteistyössä toisten ihmisten kanssa. Kirja on siis suunnattu jokaiselle suomalaiselle, myyntitaidon tulisi olla jokaisen kansalaistaito.

Suomalainen myynti on syvältä, vai onko? on hauskasti ja oivaltavasti kirjoitettu kirja, jossa kerrotaan aitoja ja hurmaavia wow-kokemuksia, jotka antavat inspiraatiota ja oivalluksia. Tarinoita on myös no no -kokemuksista, joita jokaisen myyntityötä tekevän tulisi välttää. Lisänimenä kirjalla on Työkaluja myyntiloikkaan ja kirja antaakin eväitä myynnin kehittämiselle niin yksilön kuin myyntijohtamisen näkökulmasta.

Taustaa:

Maarika Maury, Tuomo Meretniemi ja Jaana Tuomila ovat valmennusyritys Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläisiä ja auttavat työssään yrityksiä selkeän suunnan löytämiseen, parempaan johtamiseen, ihmisten inspirointiin sekä tärkeiden myyntiloikkien toteuttamiseen. Kirjoittajat ovat aikaisemmin julkaisseet kirjan Pelolla johtaminen on perseestä (Auditorium 2015, Maury & Meretniemi & Tuomila).

Lähde: KISS Publishing

KISS Publishing on työelämän sekä hyvän elämän taitoihin keskittyvä kustannusyritys, joka haluaa edistää hyvää johtamista sekä työelämän tärkeitä taitoja.