Myötätunnon mullistava voima eli CoPassion -tutkimushanke selvittää, ovatko myötätuntoiset yritykset menestyviä yrityksiä.

Mahtuvatko kilpailukyky ja inhimillisyys samaan organisaatioon? Työpaikalla saattaa ärsyttää, harmittaa ja turhauttaa. Kukaan ei kiitä…Työelämän tunnetaitoja sekä hyvän jakamista voi onneksi harjoitella. Positiivisia tunteita voi rohkaista. Negatiivisten tunteiden käsittelykin on sallittua ja hyviä käytäntöjä saa ja kannattaa jakaa. CoPassion -hanke kehittää ja tutkii tapoja, joilla myötätunto organisaatiossa syntyy ja vahvistuu.

Monipuolinen tiimi

CoPassion -hanke kokoaa teologian, kauppatieteen, filosofian, erityispedagogiikan, valtiotieteiden ja psykologian asiantuntijat samaan tiimiin. Tiimissä pureudutaan myötätuntoon organisaatioiden arjessa, johtamisessa ja asiakaskohtaamisissa. Näin selviää, miten myötätunto vaikuttaa yritysten tuloksellisuuteen.

Tutkimushanke selvittää myötätunnon vaikuttavuutta yrityksissä, mutta samalla myös vaikuttaa. Hanke luo konkreettisia työkaluja ja mittareita suomalaisen elinkeinoelämän käyttöön. Kansainvälinen tutkimus osoittaa, että myönteinen työilmapiiri luo edellytykset innovaatioille. Myötätuntoinen työnantaja saa sitoutuneita ja hyvinvoivia työntekijöitä. Myös asiakaskohtaamisissa myötätuntoinen vuorovaikutus on tärkeää.

Pikaohje myötätuntoisempaan työympäristöön

1. Tietoisuus: huomaa kollegasi
2. Tunne: päätä, että haluat kohdata
3. Toiminta: ryhdy toimeen

Lähde ja lisätietoja: www.copassion.fi