Ilona Mooney ja Kaj Työppönen auttavat asiakkaitaan näkemään riskit myös mahdollisuuksina. Haastavissakin tilanteissa yhteistyö on mutkatonta.

Maailma muuttuu. Siksi yrityksille tarjottavien ratkaisujen pitää muuttua maailman mukana, sanovat EY:n konsultti Ilona Mooney ja toimialajohtaja Kaj Työppönen.

EY on maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, verokonsultoinnin, yritysjärjestelyiden ja liikkeenjohdon konsultoinnin asiantuntija, joka tarjoaa Suomessa myös liikejuridiikan palveluita. Henkilöstömäärä on Suomessa noin 700.

Mooney ja Työppönen työskentelevät liikkeenjohdon konsultoinnin projekteissa. Työppönen kertoo EY:n palvelevan asiakkaitaan pääsääntöisesti kolmella tavalla.

- Autamme parantamaan tehokkuutta, kasvamaan ja hallitsemaan riskejä. Palvelemme kansainvälisiä yrityksiä, julkishallintoa ja muita yhteisöjä.

Se, mikä tekee EY:stä erilaisen kilpailijoihinsa nähden, on Työppösen mukaan kyvyssä johtaa ja tukea muutoksia kansainvälisessä ja nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

- EY sai esimerkiksi parhaat pisteet globaalissa 2015 CRM Watchlist -vertailussa, Työppönen kertoo.

EY tarjoaa myös strategiakonsultointia eli näkemyksiä ja ratkaisuja siihen, kuinka muuttuvaan toimintaympäristöön voi suhtautua ennakoivasti, miten uusia mahdollisuuksia on mahdollista hyödyntää ja muutostilanteita hoitaa. 

- Autamme asiakkaitamme näkemään riskit myös mahdollisuuksina, Mooney linjaa.

Uudet työnjaot

EY tunnetaan parhaiten taloushallinnon osaamisestaan. Tällä hetkellä useat asiakkaat pyytävät kuitenkin tukea muutosten läpiviennissä.

- Olemme nyt uudenlaisten työnjakojen äärellä, koska tieto on avointa ja useimpien saavutettavissa, Työppönen toteaa. 

Muutokset tulevat vaikuttamaan myös liiketoimintamalleihin ja ansaintalogiikkaan. Lisäksi Työppönen korostaa, että suurin muutos on vasta alussa.

- Haluamme työllämme rakentaa paremmin toimivaa maailmaa ja tehdä, kuten opetamme, Mooney sanoo.

Suomessa EY toimii Kansallisoopperan pääyhteistyökumppanina ja aktiivisena yrityskansalaisena. Tammikuussa EY lanseerasi World Economic Forumissa kansainvälisen kampanjan, joka keskittyy tasa-arvoisempaan työelämään. Helmikuussa alkoi Entrepreneur of the Year -kisa.

- Toiminnallamme kannustamme myös asiakkaitamme ottamaan vastuuta yhteiskunnastamme, Työppönen ja Mooney sanovat.

Kohti ratkaisuja

EY tekee Suomessa vuosittain yli sata rekrytointia. Globaalisti rekrytointeja on kymmeniä tuhansia.

EY rekrytoi nuoria vastavalmistuneita kaikille palvelualueilleen ja opintojensa loppuvaiheessa olevia EY Experience trainee -ohjelmaan. Nuorien osaajien lisäksi haetaan kokeneempia henkilöitä konsultointitehtäviin.

Diplomi-insinööri Mooney aloitti IT Advisoryssa konsulttina elokuussa. Hän vastaa teknologiaan ja tietohallintoon liittyvistä tehtävistä. Tätä ennen hän työskenteli ulkomailla, esimerkiksi Nigeriassa.

- Nautin,  koska pääsen tekemään monenlaisia projekteja.

Lisäksi Mooney kehuu EY:n konkariverkostoa, heidän tietojaan ja taitojaan, kansainvälisyyttä ja poikkitieteellisiä tiimejä. Työtapaa, jossa tilanteita katsotaan eri näkökulmista.

Työppönen aloitti firmassa kesällä 2013 johtajana EY:n pohjoismaisessa julkishallinnon toimialaryhmässä. Työppösen vastuulla ovat Suomen julkishallinnon palvelut ja asiakkuudet.

Myös Työppöstä on alusta saakka ilahduttanut firman halu löytää asiakaslähtöisiä ratkaisuja muuttuvan maailman tarpeisiin.

Yhdessä Mooney ja Työppönen antavat kiitoksen asiakkailleen, työilmapiirille ja kollegoilleen. Ihmislähtöisyydelle.

- Saamme usein palautetta, että kanssamme on helppo työskennellä. Vaikka asiat ovat vaativia ja hankalia, yhteistyö ihmisten välillä on mutkatonta. Keskitymme aina ratkaisuun.

Liikkeenjohdon konsultointipalvelut – tästä on kysymys:

EY tuottaa näkemyksiä ja käytännöllisiä ratkaisuja, joilla he auttavat asiakkaitaan saavuttamaan mitattavissa olevaa toiminnan parantumista.

EY hyödyntää toimeksiannoissaan kansainvälistä organisaatiota ja maailmanlaajuista kokemusta.

EY palvelee seuraavilla alueilla: muutosten läpivienti, strategia ja digitalisaatio, asiakaskokemuksen ja myynnin kehittäminen, tilaus- ja toimitusketjujen kehittäminen, teknologiavalinnat, tietohallinnon ja -järjestelmien kehittäminen, riskienhallinta ja sisäinen tarkastus, IT-auditointi, kyberturvallisuus, projekti- ja hankehallinta, taloushallinnon ja suorituskyvyn kehittäminen sekä johtamisen ja organisaatioiden kehittäminen.

EY panostaa korkeaan laatuun ja asiakastyytyväisyyden saavuttamiseen kaikissa toimeksiannoissaan.  

Teksti: Sanna Kekki

Kuva: Marja Väänänen