Talous ja raha

Muovipussikampanjalla 60 000 euroa Itämeren suojeluun

Viking Line keräsi muovipussikampanjalla 60 000 euroa Itämeren suojeluun. Merimyymälöiden kierrätysmuovipussien raaka-aineena hyödynnetään jatkossa myös laivoilta kertyvää pakkausmuovia.

Muovipussikeräys oli jo kolmas. Jatkossa kierrätysmuovipussit valmistetaan Suomessa, ja kierrätysmuovin raaka-aineena hyödynnetään myös laivoilta kertyvää pakkausmuovia.

Vuodelta 2016 kertynyt 60 000 euron lahjoituspotti jaettiin tasan suomalaisen Pidä Saaristo Siistinä ja ruotsalainen Håll Sverige Rent -yhdistysten kanssa. Varoja on tarkoitus hyödyntää konkreettiseen ympäristötyöhön saaristossa, esimerkiksi jäteasemien ja käymälöiden ylläpitoon sekä ympäristöviestintään. Lahjoitussumma saatiin kokoon Viking Linen laivoilla toteutetulla, kierrätysmuovipussien myynnistä saatavalla tuotolla.

Kierrätysmuovista valmistettavat muovipussit on aiemmin valmistettu Saksassa. Jatkossa ne valmistetaan Suomessa ja osin laivoilta kerätystä pakkausmuovista.

Kierrätys on yksi niistä keskeisistä tavoista, joilla Viking Line pyrkii kantamaan ympäristövastuutamme. Esimerkiksi vuonna 2016 Viking Linen laivoilta vietiin maihin 1 022 tonnia ruoanjätteitä biokaasutuotantoon. Määrä vastaa 77 000 kuutiometriä biokaasua, mikä osaltaan vastaa 87 000 litraa bensiiniä. Laivoilta kierrätetään myös monia muita materiaaleja, kuten lasia, metalliromua, paperia ja kartonkia sekä jäteöljyjä.

Meri ja saaristoluonto ovat olleet ahvenanmaalaiselle Viking Linelle sydämenasia jo vuosia. Viking Line osallistuu Suomi 100 -juhlavuoteen keräämällä rahaa nimenomaan Itämeren suojeluun ja tutkimukseen. Itämeri-teema tulee näkymään juhlavuoden aikana monin tavoin laivayhtiön toiminnassa, matkustajille erityisesti huhtikuussa Spring & Green – Vihreää kevättä -teemaviikkojen aikana.

Lähde: Viking Line