Talous ja raha

Miten tienata rahaa? – 6 konstia kasvattaa kassaa

Miten tienata rahaa? Listasimme kuusi tapaa ansaita rahaa. Jos siis mietit, miten voisit tienata nykyistä enemmän, lue tämä.

 

1. Hanki sivubisnes

Jos pohdit, miten tienata rahaa, kehitä itsellesi sivubisnes!

Olennaista sivubisneksessä on, että jaksat tehdä sitä varsinaisten töidesi ohella. Siksi voi olla fiksu veto hankkia sivutuloja tekemällä sellaista hommaa, joka tarjoaa vastapainoa varsinaiselle palkkatyöllesi.

Yksi konsti on etsiä palkkatyön rinnalle toinen palkkatyö – sellainen, jota voit tehdä silloin kun et ole kiinni päätyössäsi. Jos teet päivisin hiljaista ja yksinäistä hommaa, sinulla saattaa riittää iltaisin virtaa vaikka myyntityöhön kaupassa tai puhelimitse. Jos taas varsinainen työsi on sosiaalista tai äänekästä, nautit kenties sivutyöstä, jossa saat olla hiljaa ja itseksesi. Palkkatyötä palkkatyön rinnalla voit tehdä vaikka nollatuntisopimuksella

Jos olet tunnettu alasi tai harrastusyhteisösi keskuudessa, voit kokeilla siipiäsi vaikuttajana ja tienata rahaa mainostuloilla tai tekemällä kaupallista yhteistyötä.

Jos kaipaat varsinaisen palkkatyösi vastapainoksi käsillä tekemistä, kokeile myydä neulomuksiasi tai leipomuksiasi asuinalueesi somekanavilla. Vastapainoa ruudun äärellä istumiselle tarjoavat myös siivous-, ikkunanpesu-, lumenluonti- ja remonttihommat tai vaikka naapurien autonrenkaiden vaihtaminen.

Sivubisneksen voit käynnistää nopeastikin, jos sinulla on osaamista, jota myydä. Toisaalta voit suunnitella sivutulojen ansaintaa pitkällä tähtäimellä ja esimerkiksi hankkia tarvittavaa osaamista kouluttautumalla. Mitä jos opiskelisit vaikkapa ryhmäliikuntatuntien ohjaajaksi ja alkaisit vetää jumppia silloin, kun et ole kiinni palkkatyössäsi?

2. Myy turhat tavarat

Toiselle turha on toisen aarre! Jos mietit, miten tienata rahaa, varma tapa on myydä itselle tarpeettomat tavarat seuraavalle käyttäjälle. Laita myyntiin yksittäinen arvokkaan puoleinen esine tai säkkikaupalla väärän kokoisia vaatteita. Samalla saat kotiin siistimpää ilmettä ja kaappeihin tilaa.

Lue ammattijärjestäjä Laura Holmströmin mainiot vinkit asunnon järjestämiseen ja myy turha omaisuutesi Tori.fissä.

3. Tienaa rahaa sijoittamalla

Miten tienata rahaa rahalla? Yksi keino kartuttaa kassaa on sijoittaa osa palkasta.

Tässä jutussa Suomen Osakesäästäjät ry:n toimitusjohtaja Victor Snellman kertoo, miksi palkka kannattaa mieluummin sijoittaa kuin laittaa palamaan

Lue myös OP-Henkivakuutuksen johtaja Katja Taposen säästövinkit, joiden avulla saat palkkasi riittämään inflaatiosta huolimatta. 

4. Vuokraa omaisuuttasi

Hyvä keino tienata rahaa on vuokrata tavaroita, joita ei itse tarvitse päivittäin. Nettisovellusten kautta voit laittaa vuokralle esimerkiksi juhla- tai hääpuvun, rinkan, tennismailan tai muita harrastusvälineitä sekä työkaluja ja jopa elektroniikkaa. Jos kaapeissasi tai varaston perällä pyörii tavaroita joista et halua kokonaan luopua, mutta joita käytät vain harvoin, kokeile, voitko tienata vuokraamalla niitä.

5. Neuvottele palkankorotus

Varmin tapa tienata säännöllisesti enemmän rahaa lienee palkankorotus. Lue tästä, miten palkankorotusta kannattaa pyytää. Palkkaneuvotteluihin valmistautuessasi saatat hyötyä myös tästä artikkelista, joka auttaa sinua kehittymään vaikuttavammaksi neuvottelijaksi. 

Miten tienata rahaa? Lue palkansaajan verosuunnittelusta, jonka avulla voit säästää pitkän pennin! 

6. Vaihda työpaikkaa

Miten tienata rahaa, jos palkankorotusta ei heru? Tyypillinen konsti tienata enemmän on yksinkertaisesti vaihtaa työpaikkaa. Jos edellä esitellyt keinot eivät tuota riittävästi lisäansioita, katso tästä avoimet työpaikat ja etsi työ, jossa voit tienata paremmin.

Tili tyhjä? Näin aloitat säästämisen

Miten tienata rahaa?

1. Hanki osa-aikatyö tai perusta sivubisnes.

2. Myy tavarat, joita et enää tarvitse.

3. Laita palkka poikimaan sijoittamalla osa siitä.

4. Vuokraa työkaluja tai muita tarvikkeita.

5. Pyydä lisää palkkaa.

6. Vaihda työpaikkaa.