Työllisyysnäkymät

Miten menestyä?

29.2.2016 klo 7:00

Mitä menestyminen on sinun mielestäsi? Menestymistä on olemassa hyvin monenlaista.

Menestyminen ei ole mitattavissa rahassa, mutta usein menestys koetaan vaurautena. Jos olet hyvässä työssä, sinulla on hieno talo ja hyvä taloudellinen tilanne, niin olet varmasti menestynyt - ainakin muiden silmissä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä automaattisesti. Kaikki riippuu siitä, oletko omasta mielestäsi menestynyt.

Menestystä havittelevalla henkilöllä voi olla isommat tavoitteet ja vaikka ihminen on ns. välietapeissa menestynyt, hän ei vielä koe olevansa menestynyt. Näin ajattelee ihminen, joka tietää mitä hän haluaa ja mitä menestyminen tarkoittaa. Menestystä hakeva ihminen osaa suunnitella omaa "menestymisen polkuaan". Hän seuraa polkua orjallisesti eikä hypi projekteista toisiin. Suunnitelmallisuus kaikessa tekemisessä on vahvasti läsnä. Menestysstrategian laatiminen auttaa päämäärään pääsemisessä.

Onnellisuus ei ole menestymistä

Onnellisuus ja menestyminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Menestyminen ei nimittäin takaa onnea, koska rahakaan ei sitä tuo. Menestynyt henkilö voi olla suositumpi työpaikalla ja ystäväpiirissä. Hän voi kenties saada uusia kavereita ja erilaisia kutsuja tapahtumiin, juhliin jne., koska kaikki haluavat olla menestyjien seurassa. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, että menestyjän roolissa olisi hyvä olla. Suomessa menestyjiä katsotaan lähes aina pahalla, koska meillä kateus on totta tai sitten ihmiset eivät vain jaksa nähdä vaivaa ja tehdä työtä menestymisensä eteen.

5 vinkkiä menestykseen:

1. Strategia ja välietapit
Jos haluat menestyä, luo strategia ja loogisia välietappeja. Monen menestyjän salaisuus piilee selkeässä strategiassa ja siinä pidättäytymisessä - myös vaikeina aikoina. Menestyjä analysoi tekemisensä ja miettii viimeistään välietapilla, mitä tehtiin oikein ja mitä väärin sekä mitä tehdään toisin, jotta päästään" helpommin" seuraavalle etapille.

2. Unelmointi
Menestyjä unelmoi ja juttelee menestymisestä avoimesti. Jos menestymistä ei mieti tai sitä pitää tabuna, silloin ei tule koskaan menestymään. Ihmisen tärkein voimavara on mieli ja alitajunta. Menestyjällä on mielessä (tai osalla jopa paperilla) oman unelmansa liiketoimintasuunnitelma.

3. Oikeat ihmiset
Jokainen näkee menestyksen omin silmin, mutta menestyminen on myös helposti tarttuvaa. Tästä syystä on hyvin tärkeää olla jatkuvasti sellaisten ihmisten seurassa jotka ovat jo menestyneitä ja/tai tartuttavat menestymisen intoa.

4. Oikea asenne
Oikea asenne, positiivisuus ja avoimuus sekä jatkuva intohimo tekemiseen helpottavat unelman saavuttamista. Kun kaikessa tekemisessä on positiivinen ote, se näkyy. Hyvä perussääntö on: "Tee mitä rakastat, rakasta mitä teet". Ihmiset aistivat positiivisen viban. Positiivinen ihminen ei lannistu samalla tavalla kuin negatiivinen ihminen. Positiivisten ihmisten seuraan hakeudutaan ja heitä kuunnellaan. Virheitä ja pettymyksiä tulee toki aina, mutta ne eivät saa olla maailmanloppuja. Ja jos jossain vaiheessa olet jo menettänyt kaikkesi, voit menestyä silti, jos vain jaksat yrittää uusiksi.

5. Lannistumaton työnteko
Menestyjiä ei ole haettu kotisohvalta. Menestyminen vaatii unelman, jatkuvaa ajattelua menestyksestä, tavoitteen ja strategian sekä hurjasti työntekoa. Työtä on tehtävä vaikka muut eivät uskoisi sinuun ja väittäisivät, että ei näin voi tehdä, kukaan ei ole koskaan näin tehnyt, kukaan ei ole aikaisemminkaan tässä onnistunut tms. ÄLÄ USKO! He ovat lannistajia, maahan polkijoita, jotka eivät itse jaksa, pysty tai uskalla tehdä sitä mistä unelmoivat. Jatka siis tekemistä, sanoi kuka muu mitä tahansa.

MUISTA!
Menestyjät kuuntelevat aina fiksumpia, mutta eivät koskaan noudata neuvoja 100%:sti. Menestyvät ihmiset rakastavat työntekoa ja ovat sosiaalisesti lahjakkaita. He tulevat hyvin toimeen neuvottelutilanteissa. He ovat nöyriä, mutta samalla tietyllä tapaa röyhkeitä, silti ymmärtäen milloin pitää olla mitäkin. Jos yrität mielistellä kaikkia, et tule koskaan erottumaan joukosta ja olet loppuelämäsi ns. "perusmassaa". Usko siis itseesi ja tee asioita, jotka tuntuvat oikeilta - silläkin uhalla, että niissä ei olisi järkeä.

Vinkit antoi Asuntomyyjä | Kehitysjohtaja, Andrei Koivumäki