Vapaaehtoinen työnäyte voi tuoda esiin hakijan osaamista uudella tavalla. Uudessa esityksessä vapaaehtoinen työnäyte koskisi kaikkia hakijoita.

Hallitus on valmistellut uuden esityksen työnäytekokeilusta, ja se on parhaillaan lausuntokierroksella. Työtön voi antaa vapaaehtoisen näytteen osaamisestaan osana aiemmin käytössä ollut työkokeilua. Uudessa esityksessä työkokeiluun voivat osallistua kaikki halukkaat työnhakijat.

Työnäytteen kesto olisi enimmillään yhden kuukauden mittainen.  Työkokeilun aikana työnhakija saa samaa työttömyysetuutta, jota hän saisi myös työttömänä ollessaan. Uudessa esityksessä on huomioitu työmarkkinajärjestöjen toiveet. Työ- ja elinkeinoministeriö vakuuttaa työkokeiluun osallistuvat.

Lähde: Yle

Kommentit

12

Kalmiston Janne

Juu, meidän yritys käyttää palkatonta työkokeilua 1.5-30.9 välisenä aikana, joka vuosi. Tämä on varsin hyvä sillä nyt ei ole tarvinnut huolehtia lomittajista eikä kesätyöntekijöistä. Ministerin oli ihan turhaa vetää palkokasveja nenuun, kun häntä arvosteltiin tästä "työkokeilu" mallista, hölmö vain toistaa jonku toisen ideaa.
9

Jep

Niin, tässä pitäisi olla sitten takaus työpaikasta yhdelle hakijalle. Olisin valmis tuohon, jos tosiaan joku sitten palkataan, eikä vain käytetä ilmaista työvoimaa. Lisäksi pitäisi olla jokin maksimimäärä tuossa, muutenhan työnantaja pystyy pyörittämään kymmeniä työnhakijoita kk:n sopparilla.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.