Maailmassa on tuhansia erilaisia fontteja eli kirjasintyyppejä. Mutta mikä fontti on oikea valinta työhakemukseen? Asiantuntijat vakuuttavat, että fontti kertoo käyttäjästään.

Käyttäisinkö työhakemuksessa päätteellistä kirjasintyyppiä, kuten Times New Romania? Vaiko sittenkin päätteetöntä fonttia, kuten Arialia?

Kirjasintyypeistä kirjoittavan Business News Dailyn mukaan päätteelliset fontit yhdistetään useimmiten luotettavuuteen, vaikuttavuuteen, kunnioitettavuuteen, perinteisiin sekä auktoriteettiin. Päätteettömät fontit sen sijaan kertovat universaaliudesta, siisteydestä, moderniudesta, objektiivisuudesta ja vakaudesta.

Valitsipa työhakemukseensa minkä tahansa fontin, on syytä varmistua siitä, että se näkyy oikein ja hyvin sekä paperissa että digitaalisesti.

Työhakemukseen soveltuvia, hyväksi havaittuja fontteja:

Arial: Hyvä päätteetön, helppolukuinen ja siisti vaihtoehto.

Calibri: Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelman vakiofontti on turvallinen valinta

Garamond: Tämä fontti sopii  perinteikkäästä tyylistä pitävälle.

Georgia: Jos Times New Roman tökkii, Georgia on hyvä vaihtoehto.

Times New Roman: Toimiva ja perinteinen, mutta ehkä hieman tylsä.

Trebuchet MS: Hyvä vaihtoehto Arialille ja Verdanalle.

Muita hyviä vaihtoehtoja  Business News Dailyn mukaan ovat  muun muassa päätteelliset:

Bell MT, Bodoni MT, Bookman Old Style, Cambria ja Goudy Old Style sekä päätteettömät Century Gothic, Gill Sans MT, Lucida Sans, Tahoma ja Verdana.

Lähde: Taloussanomat

Kommentit

41

mitähäh

Olisi fontit voinu näkyä myös kirjoituksessa. Nyt samaa radasta
29

Gangsta86

Oikotien leipäteksti on esim. helveticaa tai arialia riippuen käyttäjän fonttivalikoimasta. Kaikki fontit ei ole web-fontteja, vaan webissä käytetään perus varmoja, jotka löytyy kaikilta tai erillisiä koneen välimuistiin ladattavia web-fontteja. Mikään edellä mainittu ei ole ns. web fontti. (google web fonts, typekit yms). Kuvina ois toki voinut demota miltä mikäkin fontti näyttää.
36

Pekka

Uutisessa annetaan ymmärtää mut ei ymmärretä antaa.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.