Rakennuskonevuokraamo Cramon teettämän kyselyn mukaan suomalaiset vaikuttavat olevan pääosin tyytyväisiä työpäiviinsä.

Mainion työpäivän kriteereiksi mainittiin oma onnistuminen työssä. Myös työpaikan hyvä ilmapiiri ja asiakkaalta saatu positiivinen palaute mainittiin. 65 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo pystyvänsä vaikuttamaan hyvin työpäivänsä kulkuun. Mainio työpäivä -selvitys toteutettiin Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa.

Suomalaiset ovat selvityksen perusteella kaikkein vähiten aamuihmisiä. Suomalaisista 37 prosenttia kokee, että aamu on työpäivän paras hetki. Iltapäivä saa  vielä vähemmän kannatusta; se on työpäivän kohokohta 33 prosentille vastaajista.

Viikon vähiten pidetty työpäivä on kaikissa kyselyyn vastanneissa maissa maanantai. Suomessa noin 60 prosenttia sanoo vähiten pidetyksi päiväksi maanantain. Viikon parhaaksi työpäiväksi todettiin perjantai kaikissa muissa maissa paitsi Latviassa, jossa suosikkityöpäiväksi nousi tiistai.

Etenemisessä parantamisen varaa

28 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kokee, että työnantaja ei tee mitään edistääkseen työntekijöiden hyvää työpäivää. Yli puolet vastaajista sanoo, että työnantaja pyrkii ainakin jossakin määrin edistämään hyviä työpäiviä.

60 prosenttia suomalaisista ei ole harkinnut työpaikan vaihtoa kuuden viimeisen kuukauden aikana. Suomalaisista 70 prosenttia kokee etenemismahdollisuutensa heikoiksi.

Cramo teetti kyselyn CINT-internetpaneelissa, ja siihen vastasi noin 2 300 työelämässä mukana olevaa henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa.

Lähde: Cramo, Talouselämä