Työhyvinvointi

Mielen tuolle puolen

7.10.2015 klo 13:39

Oletko tullut ajatelleeksi miten tulkitset elämääsi? Teetkö olettamuksia vai annatko vain asioiden soljua eteenpäin sellaisina kuin ne tulevat?

Maailman ongelmat ovat pääosin seurausta ihmisen mielestä, joka tulkitsee todellisuutta omien kuvitelmiensa mukaan. Katselemme maailmaa erilaisten linssien läpi, ehdollistumisemme ehdoilla. Tämä johtaa siihen, että toimimme itsekeskeisesti ja tuhoisasti. Näihin viisauksiin päätyivät elämänfilosofi Jiddu Krishnamurti ja teoreettisen fysikan professori David Bohm, jotka vuosina 1961–1986 keskustelivat ihmisenä olemisen keskeisistä kysymyksistä. Heidän mukaansa ihmiset elävät kahdessa maailmassa, joista toinen on totta ja toinen mielemme tuotetta.

Näe asiat asioina

Asioiden näkeminen sellaisena kuin ne oikeasti ovat voi mullistaa maailmankuvamme ja paljastaa todellisuuden, johon egolla ei ole asiaa. Suora näkeminen vapauttaa aivot käsitteiden ja kuvitelmien todellisuudesta, menneestä ja tulevasta, ajan ja erillisyyden tunteesta.

Basam Booksin syyskuussa 2015 julkaisema kirja, Mielen tuolle puolen, kuvaa mikä mielessä on pielessä ja mitä tilanteelle voi tehdä. Ratkaisu ei ole helppo, mutta se on yksinkertainen: ihmisen on vapauduttava tajunnan tyranniasta ja ajattelu on palautettava paikalle, jolle se kuuluu.

www.basambooks.fi