Kokosimme mieleenpainuvimpia lausahduksia työhaastattelutilanteista. Lue ja muistele omia haastatteluhetkiäsi.

Työhaastattelu on jännä paikka, niin haastateltavalle kuin haastattelijallekin. Aina ajatukset eivät kohtaa, mutta onneksi kommelluksille voi toisinaan naureskellakin.
 

”Mä sitten huudan, ilmoitti haastattelija.”

”Nuori rekrytointikonsultti kehui hakemustani: "Sulla on kyllä tosi hyvä hakemus! Mutta eihän sitä tiedä ootko sä itse tämän kirjoittanut." (Kyllä, hämmentynyt hakija oli ihan itse kirjoittanut hakemuksensa).”

”Haastattelija oli työhaastattelussa todella pahantuulinen. Hän totesi heti aluksi: "Se kenen olisi pitänyt nämä hemmetin haastattelut tulla tekemään, on nyt estynyt, joten hän saa luvan tyytyä niihin ketä mä satun valitsemaan." Olin ihan tyytyväinen ettei minua ei valittu!”

”Työhaastattelutilanteessa miespuolinen haastattelija töksäytti: "Niin, sulla ei ole lapsia? Toivottavasti et myöskään aio hankkia, ei me jaksettais heti alkaa etsimään sijaista".”

”Eräs tuttavani oli haastatellut työnhakijaa ja kysynyt tältä, että missä asioissa hän on hyvä. Vastaus oli kutakuinkin: "No...en oikein missään, mutta mä ajan tosi lujaa kännissä!" Oudointa tässä on, että hakija sai työpaikan! Onneksi työnkuvaan ei sisältynyt autoilua.”

”Työhaastattelija (keski-ikäinen nainen) kysyi onko minulla poikaystävää. Ilmeisesti ajatus oli, että jos nuorella naisella on poikaystävä, hän ei malta tulla normaalisti töihin. Kysymys oli niin outo, että minulta pääsi suusta: "Saatko sinä edes kysyä minulta tässä sitä asiaa?" Minulla oli kyllä tyttöystävä, minkä sanominen varmaan olisi varmaan sekoittanut kysyjän pasmat ihan yhtä tehokkaasti.”

”Hieman yli 50-vuotias miespuolinen haastattelija kysyi "Mitenkäs ne lapsentekosuunnitelmat, kun sulla tuota ikääkin alkaa jo olla?". Samainen haastattelija kysyi näenkö märkiä unia isoista maansiirtotyökoneista...”

"Näetkö sä edes mitään kun sulla on nuo rillit?" Tokaisee likaisissa vaatteissa myöhässä rekryyn tullut haastattelija. Kyse oli elektroniikkateollisuuden latomistehtävästä, kesätyö. Vastasin näkeväni, varsinkin lasit päässä. En saanut paikkaa.”

”Mikä on  kengän numerosi? Minkä värinen auto sinulla on? Tykkäätkö kasvattaa kukkia? Miehiltä voi kysyä, tykkäätkö leipoa? Noiden tarkoitus on yllättää haastateltava,  sillä yleensä haastateltavat on aina prepattu vastaamaan kysymyksiin oikein. Todellinen henkilö tulee paremmin esille yllättävillä ja älyttömillä kysymyksillä.”

”Haastattelija kysyi: "Mikäli saisit tämän työpaikan, mitä tekisit ensimmäisenä ja kauanko siihen menisi aikaa?" Teki mieli vastata että: "No v..tu - mieti...", mutta keksin sitten jotain työhön liittyvää.”

”Rekrytointitilanteessa kysyttiin hakijalta: "Onko sulla kokemusta yläasteikäisten nuorten kanssa toimimisesta?" Vastaus oli: "Ei, itse asiassa mä vähän pelkään niitä." Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut häneen.”

”90-luvun alussa minua haastateltiin kaupunkiimme avattavan vaateketjuliikkeen myyjäksi. Rekrytoija kysyi tuoteasettelusta myymälätilaan, johon en ilmeisesti osannut vastata oikein. Hän oikaisi minua närkästyneellä äänellä, että "asiakkaamme ovat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä asukokonaisuuksista, joten asut laitetaan asukokonaisuuksittain esille." En saanut myyjän paikkaa. Vieläkin tulee tuo rekrytoijan kommentti mieleen, kun menen ko. vaateketjuliikkeen myymälöihin "tyhmänä asiakkaana".”

”Hampurilaisketju avasi kotikaupunkiini ensimmäisen ravintolansa, ja olin hakemassa esimiehen paikkaa. Haastattelijan ensimmäinen toteamus minulle oli hakupapereita vilkaistuaan "olet kyllä jo vähän vanha." Olin 24-vuotias. Nousin ylös tuolista ja lähdin sanomatta mitään. Arvata saattaa ettei minua valittu.”

”Haastattelija: "Miten se on alkoholin käytön kanssa?" Minä: "Silloin tällöin viikonloppuna tulee otettua." Haastattelija: "No hyvä, ei me tänne ketään absolutistia olisi haluttukaan." Sain paikan.”

”Iso kansainvälinen firma haastatteli minua kolmatta kertaa. Kävin Tukholmassa tapaamassa pohjoismaiden johtajaa. Kaiken piti olla selvää, mutta sitten Suomen firman toimitusjohtaja alkoi aprikoimaan, että en olisi loppuelämääni heidän yrityksessään. Sanoin, että en nyt ainakaan viiteen vuoteen ole menossa mihinkään, enkä edes suunnittele muualle menoa. Sanoin, että jos yrityksen sisäinen henki on hyvä ja palkka kohtuullinen, niin miksi lähtisin pois. Se ei riittänyt. Olisi pitänyt vannoa ikuista suhdetta työnantajaan ilman mitään tietoa firman sisäisistä asioista. Sanoin, että eihän sellaista voi luvata. Jos lupaisin, niin valehtelisin. En saanut työtä, koska he eivät voineet luottaa minuun pitkässä juoksussa.”

 

Kommentit

31

Anonyymi

"Osaatko puhua lasta? Niinku äwwääwwäwääää?" :D Toinen haastattelija kyseli lapsuudenperheen ammateista ja koulutuksista sekä miehen koulutuksesta ja työstä. Mun vastaavat ei kiinnostaneet. Viimeinen kysymys oli kehua itseään nauhalle 30s ajan ja varoitusaika oli 2 s.
28

jepulis

äwääääwwwwäääätädädää
25

Turhauttavaa

Vastauksiin haastattelussa asiantuntija tehtävään sain kommentin: "Ei tässä presidenttiä olla hakemassa."
23

jepulis

hyvä , sitten olen oikeassa paikassa
29

No ei todellakaan kuulu sulle

"Ketä äänestit viime vaaleissa?"
12

jepulis

äänestin kyllä vaikka ääneni meneekin puolueelle eikä vain henkilölle
28

Ofelia

Miespuolinen keski-ikäinen johtaja: -Kuulutko ammattiliittoon? Naispuolinen 25v. juuri valmistunut työnhakija: -Joo, olen ollut opiskelijajäsenenä jo koko opiskeluaikani. Johtaja: -Vai niin. Tiedätkö miksi se ammattiliitto on oikein olemassa? No siksi etten mä nyt tässä just raiskaa sua.
26

Ofelia

Sain paikan enkä tullut raiskatuksi ja pomo on onneksi jo sen jälkeen vaihtunut monesti viidentoista vuoden aikana.
30

jepulis

vaikka en liittoon kuulu niin mielestäni raiskaus kuuluu polisin ja oikeuslaitoksen työtehtäviin
36

Teppo

Reps. Näin jo melkein sieluni silmin sen poliisin joka tuumaa kuivalla virkaäänellä housuja availlessaan "noh, jonkun se on nääkin työtehtävät hoidettava". Huom. Raiskaus ei kuulu poliisin työtehtäviin :O
36

Anonyymi

Olin valmistunut kauppakorkeakoulusta. Haastattelu miespuolisen paikallisjohtajan kanssa sujui mukavasti. Sitten piti jutella vielä Tampereelta paikalle tulleen naispuolisen isomman johtajan kanssa. Hän testasi minua lyömällä käteen Helsingin puhelinluettelon ja käski etsiä linja-autoaseman puhelinnumeron. Jos nyt siitä selviäisin. Löysin kyllä mutta en saanut paikkaa.
29

jepulis

mitä asia koskee? voin soittaa 118 ja pytää että yhdistävät
25

KP

Itse haastattelin useita tyyppejä avoinna olevaan työpaikkaan ja suurin osa oli selkeästi työhaluttomia. Lopuksi tuli asiallisen oloinen kaveri joka tokaisi että "ei tämä mikään huippudiili ole mutta otan vastaan kun ei ole parempaa". Sanoin että "paikka on teidän"
29

jepulis

hyvä
21

Westend

Kerran tuli tokaistua jollekin haastateltavalle, joka oli puoli tuntia haastattelusta myöhässä, että jos ei löydä tänne perille haastatteluun niin ei sitten tarvitse tulla tänne töihinkään.
29

jepulis

syyttä myöhästyminen on synti. Oikea päätös
37

Ex-myyntitykki

Puhelinmyyntifirmaan työhaastattelu kesti reilun tunnin, toimari ja myyntipäällikkö, nuoria miehiä molemma, kehuivat, miksi heille kannattaa tulla töihin. "Lihavat mammat istua löhnöttää vaan, mutta lirkuttelevat puhelimessa niin, että tekevät myynnillään huipputiliä" kertoivat näin silloisista työntekijöistään...
20

jepulis

miettisin toista työpaikkaa
28

jepulis

olen palkannut monta ihmistä ja turhan moni on tullut tosi kalliiksi yhtiölle , siis en palkkaa enään ketään vaan ostan palveluita!
27

Mossemies.

Itse mennessäni työpaikkahaastatteluun, minä olen se joka määritän kelpuutanko työpaikan omakseni, sillä moni yhtiö on huonon valinnan jälkeen osoittautunut täydeksi fiaskoksi. Huono johto, huonot edut, puutteellinen työturvallusuus jne.. Lehdessä jos on ilmoitus vapaasta työpaikasta, niin se on vähän kuin auton myynti-ilmoitus. Menen ehkä paikalla ja tarkistan kelpuutanko sen. Kyllä se työpaikan edustajan tehtävä on vakuuttaa, onko työpaikka hyvä ja onko sillä edellytyksiä selvitä pitkässä juoksussa työnantajana vai onko vuoden kuluttua konkurssissa ja työntekijä joutuu taas etsimään työpaikan. Suomessa edut ja oikeudet kertyvät vuosien mukaan ja aloittain ikälisätkin ja palvelusvuosilisät tulevat tietyn ajan kuluttua vasta. Joten aika ikävää jos yhtiö ei kykene edes tähän aikaan ja silloin on työntekijän vuodet olleet turhia. Miettikääpä yhtiön edustajat hieman sitä, ennen kuin leväperäisesti palkkaatte työntekijän väärin perustein. Silloin olette kyllä pettureita.
26

Classic red

...kyllä, jotkut firmat ovat hyviä pitämään myyntipuheita (olen törmännyt todella hyviin, selkeästi harjoiteltuihin sellaisiin, vaikkakin kaikenlaisia asiaankuulumattomia kysymyksiä on saattanut tulla, mitkä todistavat että haastattelua ei ole hoitamassa asiaa osaava henkilö). Todellisuus työpaikasta putkahtaa esiin ensimmäisten viikkojen ja kuukausien, jopa päivien aikana. Ison vaivan itseltään säästää kun työnhakijana ottaa etukäteen selvää mm. yrityksen taloudellisista luvuista ja varsinkin siitä kuinka usein työpaikkailmoituksia firma julkaisee. Haastattelutilanteessa voi vähän katsella ympärilleen; yleinen ilmapiiri, tilat/ympäristö, muut työntekijät, siisteys, työvälineitten ajanmukaisuus tms. kertovat paljon siitä mitä firma oikeasti on. Luota fiilikseesi; se mikä tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, ei juurikaan useinmiten ole sitä
24

Myyjänä kuitenkin nykyisin

Hain 80-luvun alussa myyntiedustajan työpaikkaa. Minulla oli silloin pyöreähköt, hieman persoonalliset silmälasit. Haastattelija totesi ja kysyi, että "monet asiakkaamme ovat naisia ja heillä on 31 erilaista päivää kuukaudessa! Mitä mieltä luulet heidän olevan noista sinun silmälaseista?" Enpä ollut varautunut moiseen kysymykseen :) Jotain sellaista varmaan änkyttelin, joka ei vakuuttanut.
25

Anonyymi

Olin hakemassa työtoiminnan koordinaattorin paikkaa Loimaalta ja olin vastaavaa työtä tehnyt menestyksellisesti liki 9 vuotta Turussa. Haastattelija sosiaalitoimen virkamies tokaisi aika alkumetreillä, että "et sä varmaan kuitenkaan halu tätä paikkaa" tovin siinä vuukuuteltuani, että totta kai haluan, siksihän täällä haastattelussa olen. Jolloin haastattelija ampui tykillä ja sai minut hiljaiseksi. Hän kysyi ihan tosissaan, että " mitens sulla noi sukuvihat?"
36

Haastattelija

Kysyin työhaastattelussa naispuoliselta työnhakijalta, onko hänellä vielä jotain kysyttävää. Hän kysyi "millaiset pikkujoulut teillä tavataan pitää". Menin hämilleni. Hän sai työpaikan. Nyttemmin hän on puolisoni ja osaomistaja yrityksessä.
27

Anonyymi

Koko haastattelutilanne oli täysi farssi, kukaan ei ollut kiinnostunut ammatillisesta osaamisestani vaan kysymykset oli tätä tasoa: "Monta lasta sinulla on? Minkä verran voit tehdä ylitöitä? Mitä miehesi tekee työkseen? Tekeekö miehesi paljon ylitöitä? Jos olet miehesi kanssa yhtäaikaa ylitöissä, kuka silloin teidän lapsia hoitaa?", kirsikkana kakun päällä kyseenalaistettiin vielä 15-vuotinen työkokemukseni ja ammattitaitoni (jota ei edelleenkään oltu millään tavalla selvitetty/testattu) tivaamalla minkä verran työurasta on käytetty lasten kanssa kotona olemiseen. Paikkaa en saanut enkä olisi sitä tämän haastattelun jälkeen enää vastaanottanutkaan!
25

Anonyymi

Minultakin kysyttiin eräässä haastattelussa onko minulla miesystävää, lisäksi ko. yksikönpäällikkö hihitteli omituisesti koko haastattelun ajan ja toinen haastattelija joutui välillä puuttumaan hänen asiattomiin kysymyksiin. Mitähän taustalla olevan pörssiyhtiön johto ajattelisi miten yksikössä saatetaan toimia.
26

Nainen

Hakiessani ravintolapäällikön paikkaa, ilmoitettiin haastattelun alussa, että tähän paikkaan on jo valittu mies, mutta tarvitsemme naisen pitämään paikat siistinä. Tuumasin, että "siivoojaako tänne haettiinkin", enkä ko. firmasta ole onneksi sen jälkeen kuullut mitään. Kolmesta haastattelijasta yksi tuli myöhässä ja näpytteli kokoajan hiljaisena puhelintaan, kiinnostus oli kova siivoojan löytämiseen.
32

aikuinen nainen, miltei 50-vuotias

Haastattelussa "kesäkumiasentajaksi" autonrengasfirmaan kysyttiin mitä mieltä avomieheni on siitä, että tekisin lauantaisin töitä. Vastasin, etteipä sillä ole tähänkään mennessä ollut mitään sanomista minun työajoista. Pääsin sesongiksi töihin. t. poromies
20

nainen 22v

Olin rekrytointi haastateltavana, ja minulta kysyttiin mahdollisten lasten lukumäärää. Vastasin 2, tyttö ja poika, jonka jälkeen miespuolinen haastattelija kysyi että onko sinulla muita harrastuksia kuin lasten tekeminen. Siitä seurasi 30sek hiljainen tuijotuskilpailu. En muista mitä vastasin mutta tulin kuitenkin valituksi :)
31

Lentajapoika

Yksi haastateltava tuli kysyneeksi, kuinkas teillä pekkaset pyörii. Haastattelu päättyi siihen, eikä tullut valituksi. Työhön haettiin tekijää, eikä pekkasten viettäjää.
35

ällistynyt

Koin elämäni yllätyksen kun haastattelussa kysyttiin miten tulet toimeen ex miehesi nykyisen vaimon kanssa.
31

Hejoko

Hain kerran Koffille töihin. Haastattelu sujui hyvin kunnes haastattelija huomasi ikäni: "Olet alaikäinen?". "Kyllä, mutten ajatellu tulla tänne olutta juomaa."
22

pomomies75

10 vuotta rekrytoinut hoiva-alalle ihmisiä. Tässä muutamia kokemuksia: - haastateltava tuli haastatteluun pilvessä. Myönsi asian kysyttäessä - oli vetänyt portilla "hermosavut". - muutama nuori työnhakija kysellyt vapaiden perään jo haastattelussa. Vaatineet jo etukäteen useita viikonloppuja ja tiettyjä päiviä vapaiksi esim. Festareihin vedoten. - erästä hakijaa kovasti kiinnosti, miten saikkuja voi meillä pitää jne. - eräs nuori hakija esitteli kehittämänsä uuden "hoito-ohjelman" haastattelussa ja vaati, että sitä aletaan käyttämään, jos hän.tulee valituksi. - eräs mieshakija oli krapulassa ja haisi vanhalle viinalle. -eräs mieshakija alkoi haukkumaan exäänsä ja nykyisen naisensa exää, sekä lastensuojelua joka heitä turhaan kiusasi. - änkytti niin pahasti, että ei saanut kaikesta puheesta selvää. - naishakija puhui varsin avoimesti seksielämästään. - eräs vanhempi naishakija puhui hyvin paljon uskostaan ja sen yksityiskohdista, säännöistä jne... - useita tyyppejä, jotka alkavat haukkumaan nykyistä/ entistä työnantajaa, pomoa, työyhteisöä, työpaikkaa jne... Se ei ole kovin fiksua. - eräs hakija puhui tosi avoimesti omasta rankasta menneisyydestään; asunut lastenkodissa, huumeita, rikoksia ja lapsi.nuorena. Mut nyt ok ja valmis tulemaan joiva-alalle töihin.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.