Työllisyysnäkymät

Menestyneimmät toimialat

23.12.2016 klo 7:00

Kasvun ja kannattavuuden perusteella Suomen paras toimiala on tällä hetkellä viestintä ja suhdetoiminta. Myös LVI-suunnittelu ja työvoiman vuokraus nousevat kärkisijoille Kauppalehden menestyneimpien toimialojen selvityksessä.

Viestintäalan yritykset ovat kasvaneet jo vuosia reippaalla tahdilla. Vuonna 2015 alan yritysten kasvu oli keskimäärin 11,4 prosenttia. Menestyksen puolesta puhuu se, että viestinnän rooli ja strateginen merkitys on kasvanut, ja organisaatiot ovat sen ymmärtäneet.

Aiemmin yritykset tekivät tiedotteita ja hoitivat mediasuhteita. Nyt moni viestintätoimisto on laajentanut markkinoinnin ja myynnin puolelle. Myös vaikuttajaviestintä on kasvanut viime vuosina, kun ala on tullut näkyvämmäksi.

Rakennusalalla riittää töitä

Uudisrakentaminen kasvaa Suomessa kaksinumeroisin luvuin, ja putki-remontti-ikään tuleva rakennuskanta työllistää korjausrakentamisen toimijoita. Talonrakentaminen onkin yksi menestyneimmistä toimialoista.

Talonrakennusta paremmin menee LVI-teknisellä alalla. Alan yritykset kasvoivat viime vuonna keskimäärin yhdeksän prosenttia ja sijoitetun pääoman tuotto oli 38,5. Talotekniikka ja -automaatio kehittyvät ja energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät, mikä lisää edelleen LVI-suunnittelun roolia.

Lähde: Kauppalehti