Työllisyysnäkymät

Media-alan tilanne puhuttaa

6.8.2015 klo 11:16

Mediamarkkinoiden tilannetta selvittävä työryhmä on Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Ahon mielestä myönteinen uutinen alalle.

Hanne Aho vaatii työryhmää pohtimaan myös media-alan työntekijöiden toimeentuloa alan tulevaisuuden turvaamiseksi. Liikenne- ja viestintäministeriön maanantaina 3. elokuuta asettama mediamarkkinoiden tilannetta selvittävä työryhmä on merkki siitä, että media-alan ongelmat on sisäistetty. Työryhmän nimeäminen osoittaa, että hallitus ottaa media-alan haasteet vakavasti ja ymmärtää niiden vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan sekä demokratiaan.

Myös freelancerit huomioitava

Journalistiliitto on jo aiemmin vaatinut, että kotimaisen median toimintaa helpotettaisiin mm. mainonnan rajoitteita purkamalla. Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä selvittää nyt markkinoiden esteitä ja sitä, mikä vaikutus sääntelyllä on alan kilpailuasetelmiin ja yritysten toimintaedellytyksiin.

Journalistiliitosta huomautetaan, että yritysten edun lisäksi selvityksessä pitäisi ottaa huomioon myös freelance-toimittajat ja muut sisältöjä tekevät henkilöt.

Lähde: Markkinointi & Mainonta