Mitä toivoisit työkavereiltasi? Toivoisitko lisää kohteliasta käytöstä, kiitosta ja kannustusta? Haluaisitko ripotella tutustumista edistäviä kohtaamisia kiireen keskelle? Vai toivoisitko vain, että muut jakaisivat työtaakkaasi oma-aloitteisesti, sen kummempia juttelematta?

Arvostamme erilaisia välittämisen tapoja. Ilahdumme eri lailla sanoista, teoista, läsnäolosta ja vaikkapa lahjoista. Persoonallisuustestejä tehdään juuri siksi, että toisen erilaisuuden ymmärtäminen olisi helpompaa ja vuorovaikutus toimisi paremmin. Testien ja tutustumisen päälle tarvitaan paljon tositilanteiden harjoittelua.

Ensin on kaveerattava itsensä kanssa

Olipa kyse kehuista tai kiitoksesta, tyhjästä ei voi antaa. Kaikkien ihmissuhteiden, myös työkaveruuden lähtökohta on se, että opettelee ensin arvostamaan itseään. Kun on itsensä kanssa sovussa, voi arvostaa muita ja kehua toista uskottavasti. Mairea tekokehu ja kaikenlaiset taka-ajatukset paistavat läpi. Jos itse kaipaa vilpitöntä kehua, kannattaa opetella kiittämään hiljaa itse itseään hyvästä työstä, reilusti ansioiden mukaan. Muut ottavat mallia siitä, miten kohtelemme itseämme. Niin se vain on, että kun tykkää itsestään, on helpompi tulla toimeen muiden kanssa ja saada hyvää palautetta.

Kaveri muuttuu uudeksi, kun häntä katsoo uudella tavalla

Vanhojen tuttujen työkavereiden kesken voi olla työlästä vaihtaa mollista duuriin. Yhteisen tapakulttuurin muovaaminen positiivisemmaksi onnistuu, kun jokainen sitoutuu muuttamaan omaa asennettaan. Entä, jos olettaisi, että toinen ajattelee ja tarkoittaa hyvää? Jotkut vain ovat taitamattomampia sanavalinnoissaan. Ehkä tökerön kommentin takana onkin epävarmuus, väsymys tai fyysinen paha olo. Harva tulee työpaikalle ollakseen tarkoituksellisen pahansuopa. Itse säästyy paljolta, kun oppii vetämään pari kertaa happea ennen omaa vastalausettaan. – Hyväksy toinen inhimillisenä olentona, anna anteeksi huono käytös ja harjoittele pysymään omassa hyvässä vireystilassasi kaikesta huolimatta. Elämä on helpompaa, kun vastaa viisaudestaan käsin. Egojen taistelussa häviävät kaikki.    

Entä, jos toinen on kaukana?

Hajautetuissa tiimeissä väärinymmärrysten riskit kasvavat, joten vuorovaikukseen on syytä panostaa vielä enemmän. Sähköpostiviestinnässä työkaverin eleet, ilmeet ja äänenpainot jäävät kokematta. Kannustus ja kehut unohtuvat helposti, jos toista ei tunne tai hän on fyysisesti kaukana. Toisaalta etäisyys on vain tekosyy, koska tekniikan avulla voi tavata ja oppia tuntemaan toisen, vaikkei olisi koskaan kohdannut tätä kasvotusten. Onhan verkon yli deittailukin mahdollista! Olennaista on muistaa toisen olevan olemassa. On tärkeätä sopia etätapaamisia, sitoutua yhdessä sovittuihin tapaamisaikoihin ja olla silloin kokonaan läsnä toiselle.

Työympäristö antaa tilaisuuden jalostaa luonnetta ja vuorovaikutustaitoja juuri siksi, että siellä on erilaisia ihmisiä. Hankauskohdilta ei voi välttyä ja se on ok. Kommunikaatiolihas vahvistuu vain, kun sitä treenaa. Saattaa auttaa, kun muistaa, että koira koiran tuntee, hyvässä ja pahassa. Ts. ne puolet mitä ihailemme muissa, ovat meissäkin vahvoja ominaisuuksia. Ole rohkeasti ihana itsesi silloin, kun siltä tuntuu. Kehu vilpittömästi ja huomaa kuinka hyvä olo siitä tulee muille ja itselle.

 

Pirkko Tavaila
Certified Holistic Health Coach, KTM, MTi, työyhteisövalmentaja, luennoitsija, mentori, kirjoittaja, WholeBody Focusing Practitioner