Työnhaku

Mainettaan monipuolisempi siivoustyö

14.3.2016 klo 12:53

Siivoustyö on nykyään muutakin kuin lattioiden lakaisemista. Lassila & Tikanojalla voi tehdä monipuolisesti erilaisia siivousalan tehtäviä vakituisesti ja kesätyönä.

Siivouspalveluesimies Mira Haikarainen käynnistää haut kesätyöntekijöille heti maaliskuun alusta alkaen. Kesätyöntekijät valikoituvat yritykseen Lassila & Tikanojan rekrytoinnin kautta.

– Rekrytointikonsulttimme kiertävät kouluissa ja messuilla esittelemässä yritystä ja avoimia työpaikkoja. Lassila & Tikanojalla on tarjolla hyvin monenlaisia tehtäviä. Meille voi hakea avoimella hakemuksella tai täyttämällä yleisen hakemuskaavakkeen, Mira Haikarainen vinkkaa.

Työturvallisuus on läsnä myös siivoustyössä kohteesta riippuen. Heijastinliivi, suojalasit, turvakengät, korvatulpat ja kuulosuojaimet kuuluvat siivousvälineiden, -laitteiden ja -koneiden lisäksi vakiovarustukseen.

– Henkilökuntamme on suorittanut työturvallisuuskortin ja monilla asiakasyrityksillämme on käytössä myös oma työturvallisuuskoulutus. Meillä on hyvin monipuolisesti eri alojen asiakkaita, joiden tiloissa siivoamme. Tuotantotiloja, marketteja ja kauppoja, toimistotiloja jne. Huomioimme asiakkaan tarpeet jokaisessa kohteessamme, Mira Haikarainen kertoo.

Siivous on tärkeää työtä

Hyvä perehdytys on Lassila & Tikanojalla erittäin tärkeää. Näin on myös siivoustyössä. Esimies tai palveluohjaaja käy huolellisesti läpi kesätyöntekijän tai uuden työntekijän kanssa työhön kuuluvat osa-alueet.

– Siivous on hyvin tärkeää ja monipuolista työtä, jossa asiakkaan toiveet huomioidaan jokaisessa kohteessa erikseen. Siivoustyöhön voi kuulua myös postitusta, postinjakoa, vieraiden vastaanottoa ja monenlaisia rutiinitehtäviä asiakkaan tarpeista riippuen.

Asiakkaat ovat vaativia ja tietävät mitä haluavat. Hyvä perehdytys ja toimivat välineet helpottavat työntekoa ja tuloksellista työskentelyä.

– Vaikka kesätyöntekijämme ovat pääosin 18 vuotta täyttäneitä, otamme siivoustyöhön myös nuorempaa väkeä. Tärkeintä tässä työssä on oikea asenne. Asiakaspalveluinto, iloinen ja aurinkoinen olemus sekä avoin mieli auttavat työssä, Mira Haikarainen vinkkaa.

Siivoustyössä pärjäämistä auttaa myös se, että ajattelee työn hyvänä kokemuksena.

– Työtä ei kannata ajatella pakkona, vaan mahdollisuutena verkostoitumiseen ja työkokemuksen kartuttamiseen, Mira Haikarainen muistuttaa.

www.lassila-tikanoja.fi/toihin