Elämä koostuu lukemattomista suhteista, joiden perustana on luottamus. Meillä on suhteita perheenjäseniin, sukulaisiin, ystäviin ja tietenkin työtovereihin. Millaisella mielellä sinä rakennat näitä suhteita?

Luottamuksen rakentamisessa kaikkein tärkein asia on suhde itseen. Kun valitsee avoimuuden ja rehellisyyden kaikessa mitä tekee, voi luottaa myös toisiin. Pelko ja epävarmuus saavat piilottelemaan totuutta itseltä ja muilta. Itseensä luottava ihminen huokuu itsevarmuutta ja uskaltaa olla oma itsensä. On selvää, että aito vetää puoleensa aitoa.

Luota myös vaikeina aikoina

Luottamus onkin koko elämän juju. Vaikeina aikoina on usein vaikeaa luottaa siihen, että kaikki selviää vielä joskus parhain päin. Silloin on hyvä pohtia mennyttä, ja huomata, että kaikki on järjestynyt tähänkin asti!

Luottamus ei ole sama asia kuin sinisilmäisyys. Arvostelukyky on erittäin tärkeä luottamuksen rakennuspalikka. On hyvä muistaa, että aina on myös suhteita, joiden kuuluukin päättyä. Ne tekevät tilaa paremmille suhteille, joissa luottamus on kaiken perusta.

Testaa kuinka paljon uskallat luottaa:

- Luotan, että pärjään
- Luotan, että elämä kantaa
- Luotan omiin kykyihini ja mahdollisuuksiini
- Luotan, että riitän juuri sellaisena kuin olen
- Luotan itseeni, vaikka teen virheitä
- Luotan pääsääntöisesti muihin ihmisiin
- Olen avoin ja rehellinen läheisilleni, vaikka se ei aina ole helppoa.

Asiantuntijana: Pirkko Tavaila, Holistic Health Coach, hyvinvointivalmentaja, KTM, MTi
www.eatbenow.com