Lounas nousi ykköseksi, kun suomalaisilta kysyttiin mielipidettä päivän tärkeimmästä ateriasta.

Saarioisten teettämässä kyselyssä selvisi myös, että arkilounas nautitaan nopeaan tahtiin: valtaosa käyttää siihen aikaa enintään puoli tuntia. Lounastauko on kuitenkin arjessa jaksamisen kannalta tärkeä. Suomalaisten mielipiteet päivän tärkeimmästä ateriasta ovat selvästi jakautuneet: lounasta piti tärkeimpänä 31 prosenttia vastaajista. Aamupalan nosti merkittävimmäksi 30 prosenttia ja illallisen 28 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Lounaalla on tärkeä merkitys esimerkiksi opiskelu- tai työvireen säilymisessä. Kyselyn mukaan suomalaiset syövät lounaan nopeasti, sillä vajaa 90 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä ruokailuun aikaa 30 minuuttia. Liki puolella (48 %) lounas vie vartista puoleen tuntia.

Lounaassa tärkeintä on hyvä maku

Lounaan tuomaa hengähdystaukoa pidettiin kyselyn mukaan tärkeänä asiana. Kirkkaaksi ykköseksi nousi hyvänmakuinen ruoka, jonka mainitsi joka toinen vastaaja.

Mikä on mielestäsi päivän tärkein ateria?
 lounas 31 %
 aamupala 30 %
 illallinen 28 %
 iltapala 1 %
 välipala 1 %
 joku muu 2 %
 en osaa sanoa 7 %
 
Kuinka kauan käytät yleensä aikaa arkisin lounaan syömiseen?
 alle 5 minuuttia 2 %
 5–15 minuuttia 37 %
 16–30 minuuttia 48 %
 yli 30 minuuttia 6 %
 en syö lounasta 4 %
 en osaa sanoa 2 %
 
Mikä on tärkeintä arkisin lounaalla? Top 10:
 hyvänmakuinen ruoka 50 %
 rauhoittuminen päivän keskellä 36 %
 terveellinen ruoka 33 %
 täyttävä ruoka 26 %
 edullinen hinta 24 %
 helppous 21 %
 jutustelu työkavereiden kanssa 20 %
 mahdollisimman nopea ateria 10 %
 ruoan valmistaminen itse 8 %
 haluan syödä yksin 7 %


Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään 15–70-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Lähde: Saarioinen

 

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.