Haaveiletko jatkuvasti lomasta? Työntekijöillä on monenlaisia lomatoiveita, ja kaikki eivät voi saada haluamaansa.

Koska loma-aikojaan ei aina voi itse määrätä, moni pyrkii varmistamaan sopivan loma-ajankohdan hankkimalla lentoliput ajoissa. Mutta sekään ei takaa haluttua loma-aikaa. Taloussanomat selvitti, millaisia lomailijatyyppejä työyhteisöissä on.

Juuri kun talvilomakausi on saatu kunnialla ohi, alkaa työpaikoilla kesälomien mietintä. Monet haluavat kesäloman heinäkuulle, toiselle sopii mikä kuukausi tahansa. Esimiehen vastuulla on, että kaikkia työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti loma-aikojen jaossa.

Monessa työpaikassa annetaan ylitöitä vapaana. Silloin hamstrataan tunteja ja yritetään saada yhtäjaksoisesta vapaasta mahdollisimman pitkä. Työntekijöstä tulee lomahamsteri. Lomahamsterit ovat yleensä vahvoja persoonia ja hyräävät helposti alleen muiden toiveet. He saattavat myös varata itselleen suositut lomaviikot muiden toiveista välittämättä. Lomahamsteri varmistaa haluamansa lomaviikot hankkimalla matkan jo paljon ennen kuin loma-ajat lyödään työpaikalla lukkoon.

Monia kiehtovat myös pidemmät kaukolomat ja irtiotot, jolloin säästössä olevista lomapäivistä on hyötyä Ripottelija lomailee usein Toinen lomailijatyyppi on ns. ripottelija, joka lomailee mielellään lyhyemmissä jaksoissa pitkin vuotta. Heitä säännöllinen irtaantuminen töistä motivoi. Palautumisen näkökulmasta voisi olla kuitenkin parempi pitää kunnon loma jossakin vaiheessa vuotta.

Perheelliset sinkkujen edelle?

Helpoiten työpaikoilla havaittava lomailijatyyppi on varmasti kouluikäisten lasten vanhemmat, jotka haluavat lomailla yleensä aina koulun loma-aikoina. Perheelliselle tyypillinen lomarytmi on talvella viikko, kesällä neljä viikkoa ja syksyllä viikko. Monet perheettömät/sinkut kokevat usein jäävänsä nuolemaan näppejään, kun lapsiperheiden vanhemmat saavat automaattisesti ne suosituimmat lomaviikot. On myös huomattava, että koulut ovat tiukentaneet sitä, miten ne antavat vapaita omien loma-aikojensa ulkopuolella.

Joustaja joustaa

Työyhteisöissä on aina myös niin sanottuja joustajia. Niitä, joiden koko elämänasenne on, että aivan sama, ei ole väliä. Ja niitä, jotka joustavat, koska eivät oikein uskalla muuta. Lomavalinnoissakaan ei saisi mennä niin, että nopeat syövät hitaat tai vahvat syövät heikot. Tasapuolisuus on kaiken a ja o. Työnantajan on syytä olla tarkkana siitä, miten lomia jaetaan henkilöstön kesken, ettei tule kärjistymisiä eikä kukaan koe jäävänsä muiden jalkoihin. Määräaikaiset ja tuntityötä tekevät työntekijät saattavat kokea painetta olla joustavia. Työpaikka ei ole tänä päivänä itsestäänselvyys eli joustaminen saattaa kannattaa. Toisaalta osa määräaikaisista työntekijöistä työskentelee nimenomaan esimerkiksi kesäloma-aikaan sijaisina.

Lähde: Taloussanomat.

Testaa, oletko loman tarpeessa>>