Kuukauden katsotuin

Lokakuun katsotuin: Valmiuspäällikkö Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:lle

14.11.2019 klo 15:57

Lokakuun katsotuin työpaikkailmoitus oli Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen MPK:n ilmoitus, jossa haettiin valmiuspäällikköä.

1. Miten päädyitte ilmoittamaan Oikotiellä? Millaista palautetta saitte ilmoituksesta?

Olemme jo aikaisemmissa rekrytoinneissa todenneet että Oikotie on paras väline potentiaalisten hakijoiden saavuttamisessa. Ilmoituksesta on tullut ihan hyvää palautetta. Suuri hakijamäärä on ollut positiivinen yllätys.

2. Miksi arvelette ilmoituksenne/työtehtävänne kiinnostaneen hakijoita?

Työpaikkojen valtakunnallinen kattavuus on ollut varmasti yksi syy, miksi hyviä hakijoita on löytynyt niin paljon. Lisäksi ihmisiä tuntuu kiinnostavan ammattimielessä maanpuolustus- ja turvallisuuskoulutus. Onnistuimme tuomaan ilmoituksessa hyvin esille asiantuntijuuttamme koulutusorganisaationa ja toimintamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

3. Mikä yllätti teidät tässä rekrytointiprosessissa?

Kuten mainittu, runsas hakijoiden määrä on yllättänyt meidät erityisen positiivisesti. On ilo huomata, että MPK:ta pidetään haluttuna työpaikkana niin monenlaisten hakijoiden keskuudessa.

4. Tulevaisuuden suunnitelmat > rekrytointitarpeet ja tavoitteet?

Tämä on suurin yhdellä kertaa tapahtunut rekrytointimme ja seuraavaksi keskitymme perehdyttämään valitut ihmiset hyvin työhönsä. Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta uudistuu vuoden 2020 alusta. Vuoden parin päästä näemme, miten ja mihin suuntaan organisaatio alkaa kehittyä. Sitten mietimme taas, onko tarvetta uusille rekrytoinneille.

5. Mitä työnantajakuva merkitsee yrityksellenne ja miten se on teillä hoidettu?

MPK:n henkilöstömäärä on pikkuhiljaa kasvanut toiminnan laajenemisen mukana. Meitä on kuitenkin vaivannut rahoituksen epävarmuus. Toivomme, että uuden lain myötä tuleva varmuus tuo meille myös varmemmat tulevaisuuden näkymät ja pystymme rakentamaan työnantajakuvaa johdonmukaisesti. Toivomme, että jatkossa MPK:n työntekijöinä nähdään eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä.

Kysymyksiin vastasi viestintäpäällikkö Miia Iivari Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:sta.

Kuvaaja: Tommy Koponen