Työllisyysnäkymät

Liiketoimintakauppojen välitys – uutta Suomessa

13.7.2018 klo 7:00

Kiinteistöjen ja toimitilojen välitys on kaikille tuttua, mutta nyt välitetään myös liiketoimintakauppoja alan ammattilaisten johdolla.

Kiinteistöjen ja toimitilojen välittäjänä tunnettu RE/MAX laajensi yritystoimintaansa Suomessa. Ensimmäisenä alan toimijana se välittää yrityksiä uusille asiakkaille. Liikkeenjohdon parissa pitkän uran tehnyt Mari Kärkkäinen johtaa uutta liiketoimintaa yhdessä vakuutusalalta vankan kokemuksen kartuttaneen Nina Brandenburgin kanssa.

Mari Kärkkäinen on toiminut yrittäjänä ja liikkeenjohdon tehtävissä muun muassa majoitus- ja ravitsemusalalla. Hän on työskennellyt konsulttina ja hallitusammattilaisena pitkään ja hänellä on vankka osaaminen sekä laajat verkostot. Nina Brandenburg on työskennellyt vakuutus- ja eläkevakuutusasiantuntijana sekä perustanut start-up -yrityksen. Toimeliaat naiset tapasivat työn kautta ja päättivät lyödä osaamisensa yhteen.

– Päädyin kiinteistönvälitysalalle puhtaasti kysynnän kautta. Pitkä kokemus liikkeenjohdon tehtävissä on tuonut minulle vankan kokemuksen ja on mahdollistanut laajat verkostot. Toimme Suomen markkinoille maailmanlaajuisen RE/MAX Commercial -brändin, joka palvelee asiakkaitaan liiketeollisella puolella, kuten toimitilojen välityksessä, kiinteistöarvioissa jne.  Täysin uutena palveluna tarjontamme käsittää myös liiketoimintakauppojen välityksen, jolloin varmistamme asiakkaiden saaman kokonaisvaltaisen palvelun – liittyyhän toimitiloihin usein myös itse liiketoimintaa, Mari Kärkkäinen sanoo.

Commercial-brändi on yrittäjille tuttu jo maailmalta. Vaikka yrityksellä on terveellä pohjalla oleva liiketoiminta, vakiintunut asiakaskunta ja hyvin palvelevat toimitilat, seuraajaa ei aina löydy lähipiiristä, kun yrittäjä haluaisi esimerkiksi siirtyä eläkkeelle tai hänen elämäntilanteensa muuttuu.

– On järjetöntä heittää vankaksi rakennettu yrityspohja pois sen sijaan, että uusi toimija voisi hyödyntää sitä, Mari Kärkkäinen muistuttaa.

– Etsimme yritykselle jatkajan ja autamme häntä tarvittaessa liiketoiminnan kehittämisessä sekä modernisoinnissa. Liiketilojen etsiminen ja muokkaaminen entistä funktionaalisemmaksi ovat osa palveluamme. Siinä RE/MAX-verkosto ja -osaaminen ovat erinomaisia tehokeinoja, Nina Brandenburg lisää.

RE/MAX Commercial välittää pieniä ja keskisuuria yrityksiä

RE/MAX Commercialin tavoitteena on myydä kannattavaa liiketoimintaa eteenpäin. Palvelu auttaa myös perikuntia jalostamaan yrityksiä, jotka muuten uhkaisivat jäädä ilman jatkajaa. Varsinkin alkutaipaleellaan olevien tai liiketoimintaansa uuteen suuntaan laajentavien yrittäjien kohdalla RE/MAX Commercial tarjoaa myös valmennusta ja liiketoiminnan konsultaatiota.

– Pystymme auttamaan uutta yrittäjää digitalisaatiossa, kaupallistamisessa, asiakkaiden profiloinnissa, tuotteistamisessa, markkinoinnissa, yrityksen kasvun valmistelussa ja henkilöstöasioissa − kaikessa mitä kukin yrittäjä uudessa tilanteessa tai kasvua hakiessaan tarvitsee, Mari Kärkkäinen ja Nina Brandenburg listaavat.

Tarvittaessa myyjää autetaan lisäksi yritystoimintojen kehittämisessä ennen myyntiin laittamista, jolloin hinnanmäärittely on realistisempaa ja ostaja pääsee heti vauhtiin uuden yrityksensä kanssa.

Mari Kärkkäisellä on pitkä kokemus liikkeenjohdon valmennuksesta, yrittäjien koulutuksesta, johtoryhmä- ja hallitustyöskentelystä sekä yritysten kehittämisestä. Nina Brandenburg on perehtynyt aiemmin työssään yritysten toimintaan palveluntuottajan näkökulmasta sekä konsultoinut niin rakennus- kuin hoiva-alankin yrityksiä.

www.remaxcommercial.fi

www.remaxcommercial.com