Työelämä

Lasten- ja nuortenkoti Himaharjun vinkit vastuulliselle työpaikalle

himaharju artikkeli

Himaharju Oy

Vastuullinen työpaikka

Lasten- ja nuortenkoti Himaharju palkittiin Oikotien toimesta vuoden 2023 vastuullisimpana työpaikkana pienet ja keskisuuret organisaatiot -kategoriassa. Lue lisää palkituista vuoden 2023 vastuullisimmista työpaikoista!

Lasten- ja nuortenkoti Himaharju on vuonna 1999 perhekotina toimintansa aloittanut, 21-paikkainen kouluikäisille lapsille ja nuorille tarkoitettu yksityinen lastensuojelulaitos Kiuruveden seudulla. Himaharjun voiton perusteena oli erittäin hyvä suoriutuminen useammallakin vastuullisen työelämän osa-alueella. Himaharjun tutkimuksen kokonaistulokset olivat todella korkealla tasolla. Himaharju arvioitiinkin sarjansa parhaaksi työelämän tasapainossa ja hyvinvoinnissa, vastuullisessa esihenkilötyössä, työn merkityksessä ja työssä kehittymisessä sekä tehtävän vaatimusten mukaisessa palkkauksessa.

Himaharjun toiminnanjohtaja Terttu Röntynen kertoo, että Himaharju halusi lähteä vastuullinen työpaikka -yhteisöön kehittääkseen yrityksen toimintaa. Himaharju on osallistunut jo useana vuonna vastuullinen työpaikka -tutkimukseen, koska olemme huomanneet, että Oikotien kautta tietoa keräämällä löytyvät parhaiten todelliset kehitystarpeet. 

– Anonyymisti tehdyn tutkimuksen avulla saamme tietää aidosti, mitä työntekijämme ajattelevat ja miten voisimme kehittää toimintaamme entistäkin paremmaksi, kertoo Terttu Röntynen.

Himaharju panostaa työssä oppimiseen

Himaharjun lasten- ja nuortenkodin vahvaa osaamisaluetta ovat lapsi- ja nuorisopsykiatria, neuropsykiatria ja vammaistyö. Vuosien myötä kokemusta on kertynyt myös monikulttuurisista ja maahanmuuttajataustaisista asiakkaista.

Himaharjun päästrategiaa ohjaakin kysymys; mikä on lapsen etu? Toiminta-ajatuksen lähtökohtana on katkeamaton ja joustava palveluketju, joka turvaa myös haasteellisimmat kasvun vaiheet siten, että nuori voi kasvaa aikuiseksi samassa turvallisessa ympäristössä tuttujen aikuisten ja nuorten kanssa. Lapsi ei kuntoudu laitoksessa, vaan vuorovaikutuksessa ja toiminnassa ammattitaitoisen, sitoutuneen ja vastuunsa tuntevan henkilökunnan kanssa.

Lasten- ja nuortenkoti Himaharju on mukana Oikotien vastuullisuusyhteisössä. Yhteisössä mukana olevat työnantajat ovat sitoutuneet vastuullisen työpaikan ja kesätyöpaikan periaatteisiin. Yhteisön pääkumppaneita ovat: ARE, Destia, S-ryhmä, Espoon kaupunki, Metsä Group, Omnia, Outokumpu, Stora Enso, Keva, Veikkaus, Elinkeinoelämän keskusliitto ja T-Media. Katso kaikki vastuulliset työpaikat täältä.