Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Lähes puolet yrittäjistä tekee yli 50 tunnin työviikkoa

2.11.2017 klo 11:38

44 % yrittäjistä tekee yli 50 tunnin työviikkoa. Hallinnollinen taakka tuo yrittäjälle usein lisää työtunteja. Tiedot ilmenevät Suomen Yrittäjien teettämästä gallupista, johon vastasi 1 012 yrittäjää. Gallupin teki Kantar TNS.

Puolet yrittäjistä kokee ylirasitusta työssään, mutta vain harva hakee apua. Alle 40-tuntista työviikkoa tekee 27 % vastaajista. 8 % vastaajista sanoo työviikon olevan yli 70 tunnin mittainen.

Pisintä päivää paiskivat yrittäjät löytyvät rakentamisen alalta ja teollisuudesta. Näillä aloilla yli 50-tuntista viikkoa tekee yli puolet yrittäjistä.

Ainoastaan 12 % gallupiin vastanneista sanoo olevansa jatkuvasti ylirasittunut tai lähellä burn outia. Puolet vastanneista kokee joskus ylirasitusta. 38 prosentilla vastaajista ei ole ongelmia jaksamisen kanssa.

Uuvuttavinta on gallupin mukaan rakennusalalla, jossa tehdään pisintä päivää ja työ on sen lisäksi fyysisesti raskasta. Yrittäjistä ainoastaan yhdeksän prosenttia on hakenut apua jaksamisongelmaansa.

Lähde: Suomen Yrittäjät