Työnhaku

Kysy nämä kysymykset työhaastattelussa

25.6.2014 klo 13:11

Osuvien työhaastatteluvastausten lisäksi haastattelussa kannattaa muistaa esittää myös hyviä vastakysymyksiä rekrytoijalle.

Hyvillä kysymyksillä keräät tärkeää tietoa mahdollisesta tulevasta työpaikastasi sekö työnantajastasi ja saat vinkkejä siitä, miten kyseisessä työssä pärjää jos tulet valituksi. Samalla annat itsestäsi fiksun kuvan ja osoitat, että olet aidosti kiinnostunut tarjolla olevasta työpaikasta.

Businessinsideron kerännyt työnhakijoille listan kysymyksistä, joita työhaastattelussa kannattaa kysyä.

1. Miten hakemani työtehtävä on muuttunut sen jälkeen, kun se alun perin luotiin?

Jos tehtävän työnkuva on muuttunut paljon ja jatkaa edelleen muuttumistaan, tarkoittaa se uusia haasteita ja jopa etenemismahdollisuuksia hakijalle. Jos taas työnkuva on pysynyt samanlaisena jo vuosien ajan, muutosta tuskin tapahtuu myöskään tulevina vuosina.

2. Miten tehtävää aiemmin hoitaneet työntekijät ovat menestyneet tehtävässä?

Tieto edeltäjien työtavoista auttaa myös sinua menestymään työssä, jos saat työpaikan. Vastaus kertoo paljon myös työpaikan kulttuurista ja siitä, mitä asioita työpaikassa arvostetaan.

3. Mikä tulee olemaan tehtävään valittavan tärkein hoidettava asia seuraavan kolmen kuukauden aikana?

Tästä kysymyksestä on paljon hyötyä, jos saat työn. Silloin tiedät heti ensimmäisinä työpäivinä mihin keskittyä.

4. Mitä haasteita tehtävään valittava kohtaa työssään?

Työpaikkailmoituksissa moni työ näyttää mukavalta, mutta todellisuus on usein toinen. Esimerkiksi osaston johtaminen on rutkasti haastavampaa pienenevällä budjetilla, ja mahdollisista iltatöistä on hyvä tietää jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista.

Lähde: Taloussanomat