Kuluttajien luottamusindikaattori oli 23,0 marraskuussa 2017. Kuluttajista 47 % uskoi Suomen taloustilanteen kohenevan seuraavan vuoden aikana ja vain 8 % arvioi taloustilanteen huononevan. Oman taloutensa kohenemiseen uskoi 28 % kuluttajista, kun taas 11 % pelkäsi taloutensa huononemista.

Kuluttajista 48 % odotti työttömyyden vähenevän ja 16 % ajatteli työttömyyden lisääntyvän seuraavan vuoden aikana. Työllisistä 17 % uskoi työttömyyden uhan vähentyneen omalla kohdallaan, kun taas 14 % arvioi uhan kasvaneen. Työllisistä 32 % arvioi, ettei heillä ole ollenkaan vaaraa joutua työttömäksi.

Kuluttajat arvioivat kuluttajahintojen nousevan 1,7 % seuraavan vuoden aikana. Kestotavaroiden ostamista kannattavana piti 45 % kuluttajista. 64 % vastaajista piti marraskuussa 2017 ajankohtaa hyvänä säästämiselle. Lainan ottamisen kannattavaksi arvioi 75 % kuluttajista.

Lähde: Tilastokeskus

 

Kommentit

2

Qatar Invest Authority Jadranka P.

Sinulle, joka etsii lainaa, kumppanuutta, rahoitusta, sijoitusta tai haluat myydä yrityksesi tai etsiä sulautumista, tänään se on on mahdollista järjestön QATAR INVEST -organisaation, joka on joukko miljardöörejä Qataris, jotka ovat avoimia ja halukkaita sijoittamaan kaikkiin maailman maihin. He ovat jo tehneet miljoonia tyytyneitä, ja voit jopa lähettää vieraanne Qatarille, tietenkin, jos projekti kiinnittää huomiota. Miksi epäröi, älä tuhlaa aikaa! Lopulta todellinen tilaisuus sinulle. Lisätietoja ja yhteydenottopyyntö: official-qatarinvest@europe.com ;/ jad.pal.zupanek@consultant.com vilpittömästi,

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.