Työllisyysnäkymät

Kuka ohjaa yritystä?

16.11.2016 klo 7:00

Suurin osa yritysten strategioista jää toteutumatta. Yksi yleisimmistä ongelmista on se, että henkilöstön osaaminen ja kokemus jätetään käyttämättä tulevaisuuden suunnittelussa. Näin jarrutetaan toteuttajien sitoutumista.

Pk-yritysten avainhenkilöitä pian 30 vuotta valmentaneelle Suomen Toimitusjohtaja-koululle on tuttua, että toiset yritykset etenevät ja toiset selittelevät. Jälkimmäisissä toimintaa leimaa navigoinnin luovuttaminen markkinavoimille tai suhdanteille. Sujuvasti eteneviä yrityksiä ohjaa yhdessä ymmärretty tavoite, unelma yrityksen tulevaisuudesta.

Hyllyyn tai tietokoneelle unohtuneita suunnitelmia yhdistää usein se, että sisältö on ostettu yrityksen ulkopuolelta. Johto ei ole ehtinyt itsekään sitoutua suunnitelmaan, saatikka innostua sen käytäntöön viemisestä. Usein pk-yrityksissä ei ole tarkasti kirjattua strategiaa. Silti toiminnasta ja viestinnästä voi tunnistaa hyvinkin kirkasta strategista ajattelua. Toisaalta joskus voi törmätä hienoihin kirjallisiin tuotoksiin, jotka eivät näy tai kuulu yrityksen toiminnassa mitenkään.

Henkilöstö ymmärtää asiakkaista, kumppanuuksista ja käytännön prosesseista. Tuo osaaminen kannattaa ottaa mukaan kehittämistyöhön. Liian valmiiden ylhäältä päin tuotujen suunnitelmien puskeminen toteutukseen on yrityksen resurssien tuhlaamista. Siitä seuraa alisuoriutuminen ja pahimmillaan turhautuminen.

Tj-koulu järjestää pk-johtajille sekä avoimia ryhmävalmennuksia että yhden yrityksen tilanteeseen räätälöityjä paketteja. Menestys pk-yritysjohdon sparraajana on saavutettu käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella, vahvalla asiakastuntemuksella ja oivalluttavalla valmentajaosaamisella.

www.tjkoulu.fi

Lähde: www.editori.fi