Työllisyysnäkymät

Koukuttava vapaaehtoistyö

8.2.2016 klo 12:49

Oletko miettinyt vapaaehtoistyötä? Vaikka siitä ei makseta palkkaa, saat uskomattoman hyvän mielen ja verkostoitumisen mahdollisuuden. Ja mistäpä voit tietää, vaikka seuraava työpaikkasi löytyisikin juuri vapaaehtoistyön kautta?

Pääsin mukaan vapaaehtoistyöhön yhdessä kollegoiden kanssa. Nuorille kehitysvammaisille tarkoitettu helsinkiläinen Kipparintalo on lämminhenkinen paikka, jossa odotetut vieraat ovat aina tervetulleita. Niinpä kokosimme muutaman tehonaisen porukan ja tartuimme toimeen. Tunsimme yhden Kipparintalon asukkaan äidin ennestään, ja hänen ihanalla avustuksellaan pääsimme ”sisään taloon”.

Olemme olleet Kipparintalossa opastamassa kasvojen päivittäistä puhdistusta, lakkaamassa asukkaiden kynsiä ja hieromassa heidän käsiään. Yhdessä tekeminen ja oleminen on ollut erittäin voimannuttavaa ja mukavaa puolin ja toisin!

Tällä viikolla pidimme Kipparintalossa ompelukurssin. Marimekko lahjoitti meille kankaita ja talon asukkaat ompelivat itselleen koristetyynyjä. Meitä oli neljä vapaaehtoista avustamassa kankaiden valinnassa, mittaamisessa ja leikkaamisessa. Iltapäivä oli täynnä värejä ja energiaa.

Vaihtelua elämään

Asukkaat olivat innoissaan ompelukurssista. Erään asukkaan sanoin: ”Näin mekin saadaan vaihtelua elämään.” Näin on. Vaihtelua elämään, sitä kaipaa itse kukin aina aika ajoin. Ne pienet hetket, joita voimme tarjota toiselle ihmiselle, olkoon kyseessä sitten vammainen, vanhus tai muuten vain yksinäinen ihminen – ovat äärimmäisen arvokkaita.

Yksi asukas koki olevansa allapäin. Keksimme, että kynsilakka saattaisi piristää, ja niinhän siinä kävi, että murjotus vaihtui iloiseen hymynaamaan. Voi sitä riemua, kun kynsissä oli uusi sävy!

Vapaaehtoistyö on hyvin koukuttavaa. Hyvistä fiiliksistä kasvaa uusia hyviä fiiliksiä, hyvä lähtee kiertämään. Suosittelen sydämestäni!

Tiedustele vapaaehtoistyön mahdollisuuksia omasta kotikunnastasi ja erilaisista järjestöistä sekä harrastustoiminnasta.