Akavan mukaan korkeakoulutettujen työttömien määrä on laskussa.

Vastavalmistuneiden asema on parantunut erityisen paljon. Korkeakoulututkinnon suorittaneita työttömiä oli yhteensä vuoden 2017 toukokuun lopussa yhteensä 42 863. Työttömien määrä on vähentynyt 9,8 % vuodesta 2016. Vastavalmistuneita korkeastikoulutettuja oli toukokuun 2017 lopussa työttömänä 19,5 % vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2016.

Työttömyys on vähentynyt lähes tulkoon kaikilla koulutusaloilla. Ainoastaan oikeustieteen maistereiden ja sosionomien työttömyys ei ole vähentynyt.

Lähde: Akava

Kommentit

5

Epätietoinen

Paljonkos insinöörejä on tänäpäivänä työttömänä? Ilmeisesti edelleen tuhansia ja koulutusmääriä halutaan vain kasvattaa. Ainakin "kultarannikolla" vaaditaan ministeriöstä uutta tiedekuntaa ja ammattikorkeakoulutkin kuulemma lisää taasen aloituspaikkoja. Mihinkähän se Sipilän aikoinaan mainostama muutoskoulutus muuten unohtui?
6

näin on

Eipä ole muutoskoulutuksia näkynyt. En usko kyllä sipilän muihinkaan juttuihin.
6

MIksi opettajia irtisanotaan?

Selittäkää miksi opettajia erotetaan työstänsä? Onko tämä uutta suuntausta - laitetaan suuri osa oppilaista "monimuoto-opetukseen" eli adobe connect opetukseen internetin kautta. Näin saadaam jopa 100 tai enemmänkin oppilaita "hoidettua" yhdelle opettajalle. Tuloksen osalta ei näytä olevan huolta - - todellisuudessa opetuksen taso laskee ja sitä myöten saavutettu tieto ja taito. Kun pitää "saada annettua hyväksymismerkintöjä" jotta kouluille tulee rahoitusta. Ja tässä puhutaan myös ammattikoekeakoulun nykhisestä toiminnasta. Olisi OAJ:llä asiassa työmaata - ja nopeasti pitäisi reagoida.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.