Työuran alussa

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus alkoi

1.2.2016 klo 11:06

Viiden valtakunnallinen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus käynnistyi jälleen.Edellinen YTHS:n toteuttama tutkimus tehtiin neljä vuotta sitten.

Kymmenen tuhatta otokseen valikoitunutta yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa saa lähiaikoina YTHS:n yhteistyökumppanilta, Opiskelun ja koulutuksen ja tutkimussäätiö Otukselta, sähköpostissaan linkin verkkokyselyyn.

Jotta terveystutkimuksesta saadaan onnistunut ja kattava, jokaisen opiskelijan vastaus on arvokas. YTHS toivoo, että opiskelijat suhtautuvat kyselyyn vastaamiseen positiivisesti ja käyttävät hetken aikaansa kaikkien opiskelijoiden tulevaisuuden terveydenhuollon hyväksi.

Kysymyksiä terveyskäyttäytymisestä

Opiskelijoille lähetettävässä kyselylomakkeessa on perinteisiä terveyden ja terveyskäyttäytymisen kysymyksiä, mutta siinä kartoitetaan myös muita elämän alueita, jotka liittyvät opiskelijan terveyteen ja jaksamiseen. Mukana on myös opiskelijoiden ikä- tai elämänvaiheeseen liittyviä erityisteemoja, joista Suomessa tarvitaan lisätietoa ilmiöiden ymmärtämiseksi, palvelujen parantamiseksi ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn edistämiseksi.

Tutkimuksen avulla kerätään tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnin tilanteesta ja trendeistä. Tuloksia voidaan hyödyntää niin terveydenhuollossa, opiskelijajärjestöissä kuin korkeakouluillakin.

Kyselytutkimusten tuloksia on käytetty niin lainsäädännön taustatukena kuin kehittämishankkeissa ja opiskeluterveydenhuollon opaskirjoissa. Aiempien tutkimusten tuloksia on hyödynnetty lukuisissa tutkimuksissa ja käytännön toimintamalleissa, esimerkkeinä opiskelukykymalli ja opiskelu-uupumusmittari, opiskeluterveydenhuollon opas ja Opiskeluterveys-kirja.  Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen vastaavana tutkijana toimii YTHS:n yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kunttu.

Lähde: YTHS,  www.yths.fi