Blogi

Kolme viime hetken vinkkiä kesätyönhakuun

Kesätyöhaku on juuri nyt kuumimmillaan - paikkoja aukeaa vielä pitkälle kevääseen, mutta jos et vielä ole edes miettinyt hakua, nyt alkaa olla parhaat hetket käsillä, jos mielit päästä edes hiukan valikoimaan kesäduunipaikkaa.

Kesätyöpaikat vaihtelevat siisteistä sisätöistä aina käytännön ulkotöihin, mutta seuraavat kolme asiaa pätee kesätyönhaussa huolimatta haetusta pestistä. Tässä siis kolme vinkkiäni kesätyöhakuun - oli se sinulla juurikin kesken tai aloititpa vasta:

Asenne ja motivaatio todellakin ratkaisevat

Jokainen työnantaja toivoo työntekijöiltään - olivat he sitten kesätyöntekijöitä tai pitkän linjan ammattilaisia - positiivista ja innostunutta asennetta työhönsä. Hakiessasi kesätyötä, muista siis rohkeasti kertoa ja tuoda muillakin tavoin esiin, miksi olet kiinnostunut juuri tästä työstä. Kesätyöhakijoiden massasta erottuvat jo hakuvaiheessa ne, joilta löytyy intoa ja paloa, joten varmista ettet jätä tätä puolta työnantajan arvailujen varaan. Jos kirjallinen ilmaisu ei ole vahvuutesi, mieti voisitko tehdä hakemuksesi videolle? Jos taas olet hakenut aiempina vuosina saman työnantajan kesätyöpaikkaa sitä saamatta, kannattaa tästäkin kertoa sillä sitkeytesi yrittää paljastaa myös motivaatiosi.

Aktiivisuus palkitaan

Nykyään töitä ei välttämättä aina haeta saati saada perinteisiä kanavia pitkin, sama pätee kesätöihin. Vaikka yritys ei ilmoittaisikaan avoimista kesätyöpaikoista, ei se tarkoita etteikö niitä voisi järjestyä - aina kesätyöntekijän hakuun ei yksinkertaisesti viitsitä ryhtyä, mutta jos sopiva innokas kandidaatti osuu kohdalle, voi töitä järjestyä sukkelastikin. Kannattaa siis haravoida myös ne yritykset, jotka eivät suoraan hae kesätyöntekijöitä, etenkin jos olet kuullut että sellaisia on aiempina vuosina kuitenkin ollut. Ja eri kanavat kannattaa valjastaa puuhaan: Twitter ja LinkedIn voivat olla varsin mainiot kanavat ottaa suoraan yhteyttä työnantajaan ja aloittaa keskustelu aiheesta. Motivaation lisäksi työnantajat arvostavat aktiivisuutta, joten mikä sen parempi tapa osoittaa aktiivisuutensa kuin olla aktiivinen osapuoli.

Mieti, mitä lisäarvoa tuot pöytään

Haetpa kesätyötä sitten videolla, twiitillä tai perinteisesti hakemuksella, muista kertoa mitä lisäarvoa juuri sinun palkkaamisesi työnantajalle tuo. Oletko järjestelmällinen, luova, innostava työkaveri tai vaikkapa haka saamaan tylsätkin tehtävät maaliin - muista kertoa siitä. Työnantaja arvostaa sitä, että osaat asettua hänen saappaisiinsa ja arvioida, miten juuri sinun palkkaamisesi auttaa yritystä menestymään. Saattaa kuulostaa haihattelulta, mutta usko pois, kyllä kesätyöntekijöilläkin on merkitystä - on lopulta itsestäsi kiinni, miten paljon.

Tsemppiä työnhakuun!

Paula Narkiniemi

Vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKrsitiina