Työnhaku

Koeajalla irtisanoutuminen

Koeajalla irtisanoutuminen -puhelu työnantajalle.

Tiedätkö, mitä koeajalla irtisanoutuminen käytännössä tarkoittaa? Kokosimme yhteen faktat koeajalla irtisanoutumisesta.

Koeaika on työsuhteen alussa oleva ajanjakso, jonka aikana työntekijä ja työnantaja voivat koeponnistaa yhteensopivuuttaan. Koeaika on siis eräänlainen suoja-aika, joka mahdollistaa molemmille osapuolille harkinta-ajan ennen työsuhteeseen sitoutumista.

Ennen kaikkea koeaika mahdollistaa ketterän irtisanoutumisen työsuhteesta, joka ei tunnu omalta jutulta.

Testaa, olisiko aika vaihtaa työpaikkaa?

Koeajalla irtisanoutuminen ja irtisanomisaika

Työsuhteessa noudatetaan irtisanomisaikaa. Se tarkoittaa, että jommankumman osapuolen irtisanoessa työsuhteen työn tekeminen kuitenkin jatkuu sovitun ajanjakson verran.

Koeajalla irtisanomisaikoja ei kuitenkaan ole, vaan koeajalla kumpi tahansa osapuoli voi irtisanoa työsuhteen päättymään välittömästi. Se tarkoittaa, että koeajalla irtisanoutuminen onnistuu tarpeen vaatiessa vaikka välittömästi.

Lue myös: Mistä tietää, että on aika vaihtaa työpaikkaa? – 5 syytä hakea uutta työtä

Koeajasta sovitaan työsopimuksessa

Koeajasta ja sen pituudesta sovitaan työsopimuksessa. Tämä on yksi hyvä syy tehdä työsopimus kirjallisena suullisen sopimuksen sijaan.

Huomioi työsopimusta allekirjoittaessasi, että koeaika on tarkoitettu yhtä lailla työnantajan ja työntekijän suojaksi.

Jos työsopimuksessa ei ole mainintaa koeajasta, työsuhteessa ei tosiaankaan ole koeaikaa. Silloin koeajalla irtisanoutuminen ei tietenkään ole mahdollista.

Petaa siis itsellesi koeajalla irtisanoutumisen mahdollisuus huolehtimalla, että koeajasta sovitaan työsopimuksessa.

Lue myös: Työsopimuslaki tuo turvaa ja velvollisuuksia

Koeajan kesto voi vaihdella

Monesti koeaikaa ovat työsuhteen ensimmäiset neljä kuukautta. Enimmillään koeaika voi kuitenkin kestää kuusi kuukautta.

Määräaikaisessa työsuhteessa koeaika voi kestää enintään puolet työsuhteen kestosta, joskaan ei koskaan yli kuutta kuukautta.

Koeajalla irtisanoutumisen kannalta tämä tarkoittaa, että työstä irtisanoutuminen on mahdollista juuri niin kauan kuin koeaika on voimassa. Heti koeajan päätyttyä aletaan noudattaa irtisanomisaikoja.

Koeajalla irtisanoutuminen – milloin sitä kannattaa harkita?

Koeajalla irtisanoutuminen ei ole kenenkään toiveena, mutta joskus irtisanoutuminen koeajalla on ainoa oikea vaihtoehto. Tässä muutama tyypillinen syy purkaa työsuhde koeajalla.

  • Työ ei vastaa odotuksia. Koeajalla irtisanoutuminen voi olla fiksu veto, jos työ ei ole sitä, mistä työhaastattelussa sovittiin.
  • Työpaikalla on nihkeä tunnelma. Koeajalla irtisanoutuminen voi olla oikea ratkaisu, jos työpaikan kulttuuri työntää luotaan eikä töihin ole kiva mennä.
  • Työpaikalla käyttäydytään epäasiallisesti. Koeajalla irtisanoutuminen voi kannattaa, jos työyhteisöön on pesiytynyt syrjivä, väheksyvä, epäreilu, seksistinen tai muulla tavalla ahdistava käyttäytyminen.

Lue myös: Irtisanoutujan muistilista