Työntekijöiden koeajan pidentäminen puhuttaa. Hallitus aikoo esittää, että koeaikaa pidennettäisiin nykyisestä 4 kuukaudesta 6 kuukauteen.

Jos koeaika pitenisi 4 kuukaudesta 6 kuukauteen, määräaikaisia työsopimuksia voitaisiin tehdä vuoden aikana enintään kolme kertaa, jos työntekijä ei ole ollut työsuhteessa samaan työnantajaan edeltäneen kahden vuoden aikana.

Hallituksen esityksen mukaan irtisanotun työntekijän takaisinottovelvoitetta lyhennettäisiin 9 kuukaudesta 4 kuukauteen.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut esitykset, jotka lähtevät lausuntokierrokselle. Hallituksen esityksen tavoitteena on parantaa työllisyyttä ja helpottaa työllistymistä.

Lähde: STT

Kommentit

20

Hmm...

Mikähän merkitys tällä on loppupelissä? Ainakin meillä työntekijät otetaan sisään ensin vuokrafirman kautta. Voivat olla hyvin vuoden-kaksi vuokratyöntekijöinä. Eli 1-2 vuotta on koeaika jo nyt käytännössä. No, annetaan tämän esityksen mennä läpi, ettei hallitus vallan nolaa itseänsä lopullisesti. Niin monta esitystä ovat joutuneet perumaan, kun on perustuslain vastaista yms.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.