Valolla on yllättävän suuri merkitys työhyvinvointiin. Syksyn pimetessä työpistekohtainen kirkasvalolamppu on investointi, joka tuo pirteyden lisäksi myös työtehoa.

Valon määrä riippuu työpaikasta. Tärkeintä on, että valaistusvoimakkuus on riittävä. Toimistossa yleisvalaistuksen tulisi olla vähintään 300 luxia ja työpisteen / työpöydän valaistuksen 500 luxia.

Kotona olemme usein tottuneet lämpimään, pehmeään valaistukseen. Työpaikalla tämä ei toimi, vaan tarvitaan valkoista 4000 kelvinin valoa. Näyttöpäätetyöskentelyssä on tärkeää, että valaisin ei heijasta mitään näyttöruudulle ja työskentelynäkyvyys on hyvä.

Valaistus on subjektiivinen asia

Ihmiset kokevat valon hyvin eri tavoin. Liian kirkkaat valot voivat aiheuttaa joillekin päänsärkyä ja silmät voivat rasittua. Työergonomian kannalta valon säädeltävyys työpisteellä on hyvä asia. Markkinoille on tullut nyt myös työpöydälle sijoitettavia ns. ”henkilökohtaisia” kirkasvalolamppuja, joilla voi vaikuttaa helposti niin vireystilaan kuin työtehoonkin. Myös yritysten vastaanottoaulat ovat paikkoja, joissa valaisinasioita kannattaa miettiä. Aula kutsuu asiakkaat luokseen tai sitten ei. Valosuunnitteluun kannattaa panostaa.

Hehkulamput ovat antiikkia

Valaisintrendit liikkuvat voimakkaasti ledilamppujen ympärillä. Leditekniikka kehittyy koko ajan ja työpisteellekin on saatavilla tyylikkäitä ledilampuin varustettuja valaisimia. Vaikka ledilamppuihin vaihtaminen on yritykselle usein suurempi investointi, se maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa, kun lamppuja ei tarvitse vaihtaa jatkuvasti.

Ledit myös mullistavat valaisinten muotoilumahdollisuuksia. Ne mahdollistavat entistä erikoisempien valaisinten valmistuksen, kun perinteiselle hehkulampulle varattua tilaa ei tarvita. Valaisinten värimaailmassa harmaa, kupari ja messingin sävyt ovat vahvoilla.

Asiantuntijana: Markku Koski, Tuotepäällikkö, Innojok Oy.

www.innolux.fi