Työllisyysnäkymät

Kevytyrittäjyys – vaihtoehto perinteiselle yrittämiselle

24.3.2015 klo 11:15

Kevytyrittäjyys on noussut perinteisen yrittämisen rinnalle potentiaaliseksi vaihtoehdoksi. Mistä tässä oikein on kyse?

Kevytyrittäjä on henkilö, joka käyttää laskutuspalvelua byrokratian hoitamiseen. UKKO.fi on verkkopalvelu, joka mahdollistaa oman työn myymisen ilman yritystä. Palvelu on perustettu kesällä 2012.

– Olemme alkaneet käyttää kevytyrittäjä-termiä käyttäjistämme, sillä he poikkeavat sekä perinteisistä työntekijöistä että yrittäjistä. Kevytyrittäjyys on yrittäjyyttä helpompaa ja perinteistä palkkatyötä vapaampaa, Olli Kopakkala UKKO.fi:stä kertoo.

UKKO.fi on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat muuttaa oman osaamisensa rahaksi. Palvelun asiakkaina on esimerkiksi asiantuntijoita, jotka laskuttavat työnsä UKKO.fi:n kautta joko palkkatyön ohella tai päätyönään. Myös yrityksen perustamista suunnittelevat henkilöt ovat kokeneet UKKO.fi:n riskittömäksi tavaksi testata omaa toimintaansa. Opiskelijat ja eläkeläiset ovat löytäneet palvelun.

– Palvelumme kautta käyttäjä välttää työllistymiseen ja yrittämiseen liittyvän byrokratian. Myös työn tilaajan kannalta palvelumme on erittäin helppokäyttöinen. Hänen tarvitsee maksaa ainoastaan yksi lasku. Me tilitämme verot, vakuutukset ja muut pakolliset maksut, Olli Kopakkala summaa.

Työnhakija voi ilmoittautua esimerkiksi Oikotie Työpaikat -palvelussa freelanceriksi ja myydä omaa osaamistaan UKKO.fi:n kautta. Jos keikkaluontoinen työ kiinnostaa, voi työnhakija erikseen ottaa yhteyttä yrityksiin ja kertoa heille työn ostamisesta laskulla.

– UKKO.fi ei sovi henkilölle joka haluaa myydä varastoitavia tuotteita. Eli esimerkiksi verkkokaupan perustamiseen ei voi käyttää meidän palvelua. Jos nostat työttömyyskorvausta tai muita tukia, kannattaa aina tarkistaa tuet maksavalta taholta, miten he suhtautuvat UKKO.fi:n kautta työskentelyyn. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, Kopakkala muistuttaa.

Itsensä työllistäjiä on Suomessa noin 200 000. Määrä kasvaa vuodesta toiseen.

– Haluamme olla mukana helpottamassa itsensä työllistäjien elämää ja tätä muutosta. Toivoisimme näin vaalien alla, että myös poliitikot huomioisivat tämän ryhmän, Olli Kopakkala vinkkaa.

Lataa kevytyrittäjän ilmainen markkinointiopas: http://info.ukko.fi/lataa-markkinointiopas